Eleverna i årskurs sju har jobbat med filmskapande och under öppet hus visades resultatet.

Eleverna i årskurs sju har jobbat med filmskapande och under öppet hus visades resultatet. Foto: Åsa Meierkord

Stor uppslutning när skolan öppnade sina dörrar

V. INGELSTAD.

Frågesport i geografi, musik med framtidsbandet, problemlösning, innebandy eller redovisning av jordprover? Bredden på aktiviteter var stor när Framtidskompassen anordnade sitt årliga öppet hus i samarbete med de lokala föreningarna.

I lördags myllrade Framtidskompassen i Västra Ingelstad av aktiviteter när elever och personal höll skolan öppen för föräldrar, syskon, tidigare elever och andra intresserade.

På plats fanns också scoutkåren, räddningstjänsten och VIIS för att visa upp sin verksamhet och låta nyfikna bland annat få prova på innebandy eller grädda krabbelurer.

Elevernas arbeten i bild ställdes ut i bildsalen. Även räddningstjänsten var på plats och visade sina fordon för nyfikna.

Elevernas arbeten i bild ställdes ut i bildsalen. Även räddningstjänsten var på plats och visade sina fordon för nyfikna. Foto: Åsa Meierkord

I ett av klassrummen visade årskurs sju resultatet av sina filminspelningar på temat mänskliga rättigheter. Eleverna fick ett par lektionstimmar på sig att skriva manus och sedan fick de jobba med en professionell regissör och skådespelare under en dag.

– Det var verkligen roligt att få prova. Hur man tänker med kameravinklar och klippning. Tiden bara flög i väg, jag hade absolut velat jobba med det igen, säger Olle Lindström, elev i årskurs sju.

Det är tredje året som eleverna i sjuan får arbeta med filmskapande.

– De skriver alla scener själva, det märks att de tycker att det är roligt att få prova på att göra film, säger Frida Haugaard, lärare.

Publicerad 06 May 2019 09:55