Elias Larsson och Emil Zöller säljer antiskimmingkort genom sitt UF-företag. På bild saknas Ellinor Hansson, Jacob Christoffersson och Adam Månsson.

Elias Larsson och Emil Zöller säljer antiskimmingkort genom sitt UF-företag. På bild saknas Ellinor Hansson, Jacob Christoffersson och Adam Månsson. Foto: Andreas Holm

De vill göra dig medveten om skimming

"Lättare att kapa ditt kort"

VELLINGE. Sedan snart ett år tillbaka har de försökt uppmärksamma problemet med skimming av kontokort. Genom sitt UF-företag har Elias Larsson, Emil Zöller, Ellinor Hansson, Jacob Christoffersson och Adam Månsson sålt ett antiskimming kort.

Av
Andreas Holm

– Tekniken utvecklas hela tiden och nu när du kan bara lägga ditt kort över en kortläsare är det lättare att kapa ditt kort, säger Emil Zöller.

Eleverna går på Sundsgymnasiet i Vellinge och var nyligen på plats för att visa upp sin produkt på Svedala Företagsmässa, tillsammans med många andra unga företagare.

– Vi har drivit företaget som skolprojekt sedan i höstas. Mässor som denna här är vår främsta säljkanal, säger Elias Larsson.

Varför just antiskimmingkort?

– Vi hörde att storstäderna har problem där tjuvar skannar av kontokort med en app. Antiskimmingskortet stoppar denna signal och hindrar det från att kapas. Vi ville göra en bra grej som kan hjälpa människor och hittade ett företag som hjälper oss med korten, säger Emil Zöller.

De har köpt in 200 kort och när Lokaltidningen fick en pratstund med gänget på företagsmässan fanns 25 kvar.

– Oavsett om vi säljer vår produkt eller inte så gör vi många medvetna om riskerna och kanske börja tänka mer på hur de kan skydda sig, säger Emil Zöller.

Publicerad 19 April 2019 00:00