Kunden Lotten Modéer och icahandlare Fredrik Göransson i samspråk om halloumi framför en av de nya Torgbodens nya kyldiskar.

Kunden Lotten Modéer och icahandlare Fredrik Göransson i samspråk om halloumi framför en av de nya Torgbodens nya kyldiskar. Foto: Åsa Meierkord

Nu är äntligen Torgboden ombyggd

Invigning under skärtorsdagen

FALSTERBO.

Sedan i februari har Ica Torgboden mer eller mindre sett ut som hela havet stormar. Men nu har äntligen byggdammet lagt sig och alla nya inventarier är på plats. Nyligen firades invigningen med bland annat clownbesök och kaffe.

I början av februari började den omfattande renoveringen.

– Gasen i våra kylar och frysar blev förbjuden att fylla på efter 2020, så därför var vi tvungna att byta ut samtliga kylar och frysar till ett klimatsmartare alternativ, samtidigt passade vi på att förnya och modernisera hela butiken, berättar Fredrik Göransson som driver butiken.

Att byta ut frysar och kylar, hyllor, kassasystem och all annan inredning och samtidigt ha butiken öppet som vanligt har minst sagt varit ett pussel att lägga.

– I bland har det varit så trångt i gångarna att man har verkligen fått dra in magen, säger Fredrik Göransson och skrattar.

Vissa veckor har han jobbat 18 timmar om dagen och även involverat sina två söner i bygget av nya hyllor.

– Det är verkligen skönt att vi är klara nu. Och roligt att kunderna har fortsatt att vara trogna under den jobbiga ombyggnaden. Däför ville jag tacka dem med en liten invigning, berättar Fredrik Göransson.

Även vissa delar av sortimentet har uppdaterats.

En av de trogna kunderna är Lotten Modéer. Hon var på plats under invigningsdagen för att köpa halloumiost till sitt barnbarn.

– Det är viktigt att ha en affär och därför viktigt att vi handlar i den också. Här har verkligen blivit fint, säger hon.

Publicerad 18 April 2019 15:00