Skanörs båtklubb är en av föreningarna i kommunen som fick stipendie.

Skanörs båtklubb är en av föreningarna i kommunen som fick stipendie. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Fem idrottsledare från kommunen belönas med stipendier

"Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar"

VELLINGE.

Nyligen belönades 250 Skånska idrottsledare på barn- och ungdomssidan med stipendier som delas ut från Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten. I Vellinge kommun fick fem ungdomsledare stipendier på 10 000 kronor vardera.

Av
Åsa Meierkord

I hela Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten för närvarande. De har en stor betydelse för barn- och ungdomsidrotten, föreningarna och för samhället i stort, menar Skåneidrotten.

Under vintern har föreningar i Skåne haft möjlighet att nominera ledare till Skånes Idrottsledarstipendier. Det är trettonde gången som stipendierna delas ut.

– Att vara idrottsledare för unga handlar inte bara om idrott. Det handlar lika mycket om att vara en ledare i bemärkelsen att vara en god förebild och visa en positiv väg genom sunda värderingar. Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som på detta sätt jobbar med våra yngre, säger Katarina Andrén på Sparbanksstiftelsen Finn, som är en av krafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier, i ett pressmeddelande.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under uppväxten med i en idrottsförening. I år är det trettonde året i rad som Skånes Idrottsledarstipendier delas ut. Totalt 250 ledare får stipendium.

Stipendier i Vellinge

Fem ledare i Vellinge kommun belönas med stipendier för sina insatser i respektive förening. De är: Frida Bank, Skanör Falsterbo Ridklubb

Björn Boklund, Skanörs Båtklubb

Daniela Fiskbaek, Svea voltige

Alexander Mozalewski Vellinge Brottarklubb

Carina Christensson Vellinge Skytteklubb.

De får varsitt stipendium på 10 000 kronor. Hälften av pengarna går till ledaren själv och hälften går till föreningens utveckling av barn- och ungdomsverksamheten.

Publicerad 17 April 2019 09:52