Ny krögare är klar för Falsterbo Strandbad.

Ny krögare är klar för Falsterbo Strandbad. Foto: Åsa Meierkord

Ny krögare klar för Falsterbo Strandbad

Caterevent tar över restaurangdriften den 1 juni

FALSTERBO.

Nu har Vellinge kommun tecknat ett avtal med Caterevent som kommer ta över restaurangdriften på Falsterbo Strandbad från och med den 1 juni. Företaget ansvarar för all mat och dryck på Falsterbo Horse Show.

Kommunen fick in ett flertal förfrågningar från olika intressenter men i slutändan föll valet på Caterevent och Johan Ahlbin.

– Falsterbo Strandbad med turistcenter, shop, konsthall och naturum har cirka 80 000 besök per år. Därför behövs en stark samarbetspartner till restaurangen för att totalupplevelsen ska bli optimal. Det känns väldigt bra att Johan Ahlbin redan har en etablerad verksamhet i kommunen och därför besitter både lokalkännedom och kunskap om Falsterbonäsets besöksnäring och dess säsongsvariationer, säger Per Persson i ett pressmeddelande.

Restaurangen kommer enligt Johan Ahlbin att anpassa menyn efter säsong. Utbudet kommer att variera under året med allt från café, lunchservering, a`la carte, och after beach. Konceptet är en okonstlad meny med enkel vällagad mat som passar den stora massan. Vid övriga arrangemang specialkomponeras menyerna tillsammans med gästen.

Caterevent ansvarar i dagsläget för all mat och dryck på Falsterbo Horse Show med 35 serveringsställen och 100 000 serverade portioner mat under tävlingsveckan. Caterevent sköter också driften av Malmö Börshus konferensanläggning.

Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med det nya samarbetet.

– Caterevent kommer innebära ett rejält lyft för hela verksamheten på Falsterbo Strandbad och det kommer såväl invånare som turister märka av på ett positivt sätt. Såväl byggnad och natur är unik och det finns stor potential att öka besökarantalet. Vi hälsar Johan Ahlbin och hans gäng varmt välkomna hit, säger Carina Wutzler.

Restaurangverksamheten är tänkt att öppna under juni månad. Öppettiderna ska i så hög utsträckning som möjligt matcha den övriga verksamheten men kommer att variera beroende på säsong.

Publicerad 12 April 2019 15:55