Baristakollektivet återkommer till Skanörs hamn med sin kaffevagn i sommar.

Baristakollektivet återkommer till Skanörs hamn med sin kaffevagn i sommar. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Sommaren börjar ta form i Skanörs hamn

Stens brygga kommer att stå redo – foodtrucks klara

SKANÖR.

Sallader, kaffe och vietnamesiska mackor. Nu är det klart vilka försäljningsvagnar som ska stå i Skanörs hamn i sommar. Kommunen räknar också med att reperationerna av Stens brygga blir färdiga innan juni.

Av
Åsa Meierkord

Badbryggan Stens brygga i Skanörs hamn skadades i stormen Alfrida i januari och sedan dess har det varit oklart om bryggan skulle hinna repareras innan årets badsäsong kommer i gång.

Men nu ger Jan-Åke Hansson, teknisk chef på Vellinge kommun beskedet att de bedömer det som fullt rimligt att att ha en ny brygga på plats inför badsäsongen, runt den 1 juni i år.

Kommunen arbetar tillsammans med entreprenören för att bryggan ska återbyggas på ett sätt som gör att den klarar större påfrestningar än den förra konstruktionen.

Vid Stens brygga kommer Beach Delis matvagn att stå med servering av bland annat sallader, bagels och glass.

Baristakollektivet återkommer till samma plats de hade i fjol, dansbanan. Där kommer de att sälja kaffe.

Vid pirarmen kommer Minh Trinh att sälja högrevsburgare, vietnamesiska smörgåsar – banh mi, glass, bubbliga Hong Kong-våfflor och annat.

Det finns fortfarande en ledig plats kvar att söka för försäljningsvagn i kommunen. Den ligger vid Östra Kanalvägens parkering vid Kämpingestranden.

Publicerad 11 April 2019 09:27