Strax öster om Stens brygga är det tänkt att kallbadhuset ska ligga.

Strax öster om Stens brygga är det tänkt att kallbadhuset ska ligga. Foto: Åsa Meierkord/Söderslätts flygklubb

Kallbadhuset i Skanör kan stå klart 2020

"Nu äntligen förverkligas idén om ett kallbadhus"

SKANÖR.

I augusti 2013 tog kommunstyrelsen beslutet att Nicholas Hörlin och Daniel Krook fick uppdraget att ro ett kallbadhus i hamn. Sedan dess har planerna på storlek och omfattning av kallbadhuset ändrats. Nu söker duon bygglov och startar föreningen Kallbadhusets vänner och siktar på att ha ett färdigt kallbadhus sommaren 2020.

"Nu äntligen förverkligas idén om ett kallbadhus", skriver Nicholas Hörlin och Daniel Krook på hemsidan för projektet.

Det har tagit tid att få detaljplanen på plats och under tiden som planarbetet har pågått genomförde Nicholas Hörlin och Daniel Krook projektet med att uppföra Badhytten.

– Nu tar kallbadhuset fart med initiativtagare och investerare som har stark anknytning till orten. Vi arbetar just nu tillsammans med arkitekterna och inredarna så att vi kan inviga kallbadhuset till sommaren 2020, skriver Nicholas Hörlin och Daniel Krook i ett pressmeddelande.

Intresset för ett kallbadhus i Skanör är stort och har efterfrågats länge och för att ta till vara på allas engagemang och intresset för kallbadhuset kommer de att tillsammans med några riktiga eldsjälar dra igång en förening, Kallbadhusets vänner.

"Kallbadhusets vänner blir en ny era i Skanör och Falsterbos badhistoria. Som kurort och semesterparadis har alltid badandet haft en central roll. Med vår nystartade förening vill vi föra traditionen vidare till nya generationer och bevara vårt fina kulturarv", skriver de på hemsidan.

På hemsidan finns också möjligheten att anmäla sitt intresse för att bli medlem i Skanör Falsterbo Kallbadhus för att följa utvecklingen av projektet.

Publicerad 11 April 2019 00:00