Galakvällen för att hylla det lokala närings- och föreningslivet går av stapeln den 9 maj i Kämpingehallen.

Galakvällen för att hylla det lokala närings- och föreningslivet går av stapeln den 9 maj i Kämpingehallen. Foto: Stock Adobe

Vellinge firar med en stor gala

Näringslivs- och idrottsgala arrangeras för första gången

VELLINGE/HÖLLVIKEN

. Nu bjuds hela kommunen på galakväll när det lokala närings- och föreningslivet uppmärksammas med stor fest i Kämpingehallen. Prisutdelningar, middag, mingel och dans utlovas. Konferencier under kvällen är sportjournalisten Patrik Ekwall.

Tidigare har kommunen samarrangerat en galakväll där näringslivet uppmärksammades och pris från företagarföreningar delades ut. Nu växer arrangemanget till att även hylla föreningslivet och bjuda in alla intresserade.

– Initiativet kommer från Idrottsrådet där man har pratat om att ha en idrottsgala. Sedan utvecklades idén till att ha en gemensam gala för både förenings- och näringsliv. I Vellinge är många av de engagerade i föreningarna även företagare. Nu skapar vi en kväll där det finns en gemensam plattform, säger Christer Ekdahl, näringslivsutvecklare, Vellinge kommun.

Alla företagare med sina anställda, föreningsmänniskor och övriga invånare i Vellinge kommun är välkomna till Kämpingehallen den 9 maj.

– Kämpingehallen kommer få en förvandling med bord, dukar och kandelabrar. Det blir middag, mingel, dans och vi kommer också att uppmärksamma årets pristagare inom näringsliv- och föreningsliv, berättar Christer Ekdahl.

Redan nu är över hundra deltagare anmälda.

– Fokus ligger på att träffas, umgås och ha en trevlig kväll, säger Christer Ekdahl.

Anmälan sker via kommunens hemsida. Galakvällen startar klockan 18.

Utmärkelser

Under kvällen utser och uppmärksammas följande priser:

• Årets företagare

• Årets nyföretagare

• Årets idrottsprestation

• Årets föreningsledare

Kvällens konferencier: Patrik Ekwall

Publicerad 10 April 2019 08:54