Paul Florian Ficard, bagare på Björns konditori, kom nyligen på en hedrande andra plats i tävlingen Årets bagare. Nu är han utsedd till en av Sveriges bästa pizzabagare också.

Paul Florian Ficard, bagare på Björns konditori, kom nyligen på en hedrande andra plats i tävlingen Årets bagare. Nu är han utsedd till en av Sveriges bästa pizzabagare också. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Ny finalplats för Vellinges meste bagare

Paul Florian Ficard tävlar i pizzabakning

VELLINGE.

Paul Florian Ficard hann knappt hem från Göteborg och tävlingen Årets bagare, där han bakade hem en hedrande andraplats, förrän han ska upp och tävla igen. Nu handlar det om Pizza Champion Cup där han är i finalen i kategorin "Sveriges bästa gourmetpizza"

– Det är verkligen roligt, Paul har ett genuint intresse för pizza och att erbjuda pizza är något som fler och fler bagerier börjar med, speciellt i Stockholm kan man se en trend. Vi har ju råvarorna och ugnen redan, säger Cornelia Malm, ägare Björns konditori.

I nuläget serverar dock inte Björns konditori pizza, men det kan komma att ändras.

– I somras hade vi en sittning där Paul gjorde en pizzabuffé till över hundra personer i samband med VM, det gick väldigt bra. Vi har också haft en period när vi erbjöd pizza på fredagar, så vi får se kanske vi provar något igen, säger Cornelia Malm.

Tävlingen går av stapeln den 26 april på Svenska mässan i Göteborg.

Under tävling kommer en professionell och pizzakunnig jury vara på plats för att bedöma var deltagares pizza efter bäst smak, utseende, kreativitet och utförande. Det kommer att utdelas guld, silver och brons-medaljer samt ytterligare diplom till vinnare i kategorier så som bäst val av råvaror, bakat med kärlek, bäst ostblandning, bäst tomatsås, bäst och frasigast pizzabotten, mest uppfinningsrik pizza.

Vinnaren i kategorin Sveriges bästa gourmetpizza vinner flyg och hotell till Parma i Italien, där de tävlar vidare och får representera Sverige i Pizza-Världsmästerskapet 2020.

Publicerad 06 April 2019 00:00