Elisabeth Forsman, dotter till Arne Schmitz, David Carlson, ordförande Falsterbonäsets Naturvårdsförening samt Felix Heintzenberg uner prisutdelningen.

Elisabeth Forsman, dotter till Arne Schmitz, David Carlson, ordförande Falsterbonäsets Naturvårdsförening samt Felix Heintzenberg uner prisutdelningen. Foto: Britt-Elise Björnhov

Naturfotograf får Arne Schmitz Naturvårdspris

Av
Åsa Meierkord

FALSTERBO. Naturfotografen, biologen, pedagogen och författaren Felix Heintzenberg får Arne Schmitz Naturvårdspris.

I motiveringen står det bland annat att han "under många år har ägnat sig åt inspirerande naturfotoprojekt om djur och natur som hittills resulterat i två utnämningar till WWF:s Pandabok och en nominering till Augustpriset. Genom sina naturfotoböcker, undervisning av tusentals elever, föredrag och bildvisningar för lika många deltagare har han spridit kunskap och intresse för naturen. Felix har med engagemang deltagit i naturfotoutställningar samt hållit flera uppskattade bildföredrag i olika ämnen i FNF:s regi."

Priset består av ett diplom och en inramat fotografi ur Arne Schmitz produktion. Arne Schmitz Naturvårdspris är instiftat till Arne Schmitz minne för hans insatser och liv i och med den natur han engagerade sig för, av familjen Schmitz och Falsterbonäsets Naturvårdsförening och delas ut till den som har gjort förtjänstfulla insatser för naturen i Vellinge kommun eller är boende i Vellinge och gjort stora insatser för naturen någon annanstans.

Tidigare vinnare är biologen Jan-Åke Hillarp, dokumentärfilmaren Mikael Kristersson, fotografen Magnus Lundgren samt lantbrukaren Rolf Axel Nordström.

Publicerad 19 March 2019 13:13