Byggstartsdatum för Strandhusen kommer att flyttas fram.

Byggstartsdatum för Strandhusen kommer att flyttas fram. Illustration: JM

Stort intresse för Strandhusen

Men oklart när bygget kan börja

HÖLLVIKEN.

Försäljningen av lägenheterna i Strandhusen startade förra året och merparten av de 87 bostäderna är bokade. Men eftersom bygglovet är överklagat kommer inflyttningsdatumet som var planerat till den första halvan av 2020, att flyttas fram.

Strandhusens sex flerbostadshus kommer att ligga vid porten till Höllviken, i området väster om Falsterbovägen, strax efter rondellen till väg 100.

JM ska bygga 87 lägenheter, från tvåor till femrummare. Alla bostäder har balkong eller uteplats på entréplan. Mellan husen ska en parkliknande kvartersgård med gröna rum och planteringar skapas. Det kommer att finnas en gemensam pergola med grillplats på gården och möjlighet att boka föreningens gästlägenhet för långväga gäster.

Mer än hälften av lägenheterna är bokade eller reserverade.

– Det har varit väldigt stort intresse för lägenheterna och det har bokats på bra, men eftersom ett bygglov är överklagat till Mark- och miljödomstolen och ett som är överklagat till länsstyrelsen, så vet vi inte i nuläget exakt när vi kan börja bygga, säger Martin Hjelt, projektledare, JM.

Vellinge kommun har börjat med en del markarbeten i området men det rör pendlarparkeringen vid Lilla Hammar som ska höjas upp för förbättrad insyn och utrustas med belysning. Den ska också asfalteras och få en tydligare anslutning till busshållplatsen. Även en cykelparkering ska anläggas på platsen.

Så fort bygglovet är klara kan JM börja bygga husen.

– Men att ha första inflyttning 2020 är osannolikt, säger Martin Hjelt.

Publicerad 16 March 2019 06:00