Årets upplaga av vellingefesten äger rum den 14-15 juni. Även i år har festen gratis inträde. Bilden är från förra årets fest.

Årets upplaga av vellingefesten äger rum den 14-15 juni. Även i år har festen gratis inträde. Bilden är från förra årets fest. Foto: SLS Group

Vellingefest livar upp centrum även i år

14-15 juni fylls torg och gator med musik, knallar och mat

VELLINGE.

För tredje året i rad anordnas Vellingefesten. Även den gången blir det musik, underhållning, tävlingar och annat festligt i två dagar. Just nu efterlyser arrangörerna tips på artister som Vellingeborna gärna vill se.

Förra årets upplaga av stadsfestivalen bjöd på bland annat Nanne Grönwall, Pedalens Pågar, Anderz och Johanna Wrethov liksom knallar, foodtrucks, och en lokal sångtävling.

– Vi har samma upplägg i år, festen var välbesökt i fjol, det är naturligtvis jättekul. Det tar ju några år innan en sådan här festival har etablerat sig, säger Fredrik Svensson, SLS group, som arrangerar stadsfesten.

Förutom knallar så fylls även centrum med erbjudande från lokala företag och aktiviteter av och med ideella föreningar.

Under de två festdagarna står det också förutom en stor scen, även ett öl- och mattält i centrum. Just nu håller arrangörsgruppen på att sätta ihop programmet.

– Det har varit mycket med tillståndsansökan och annat fram tills nu, men nu ska vi undersöka vilka artister vi kan boka. Vi har frågat på vår Facebooksida vad publiken vill se, berättar Fredrik Svensson.

Bland önskemålen finns bland andra melodifestivalvinnaren John Lundvik som ju har vinnarlåten ihop med lokala musikhjälten Anderz Wrethov. Även lokala artisten Anna Lindahl Ståleker önskas av många liksom Pedalens Pågar och Joddla med Siv.

– Vi får se vad det kan bli, säger Fredrik Svensson.

Publicerad 14 March 2019 06:00