John Lundvik, Anderz Wrethov och Andreas Stone Johansson skrev årets melodifestivalvinnare i Anderz studio i Vellinge.

John Lundvik, Anderz Wrethov och Andreas Stone Johansson skrev årets melodifestivalvinnare i Anderz studio i Vellinge. Foto: Ritzau/Scanpix och pressbild

Årets mellovinnare: "Det började i Vellinge"

"Too late for love" började sin resa i Vellinge

VELLINGE/STOCKHOLM.

Det började med Vellinge och välling. Det berättade John Lundvik i segerintervjun efter att "Too late for love" hade fått högsta poäng av samtliga europeiska jurygrupper och av svenska folket under helgens melodifestivalfinal.

Låtskrivaren Anderz Wrethov skrev låten tillsammans med John Lundvik samt vännen och samarbetspartnern sedan många år, Andreas Stone Johansson.

– Allt började i Vellinge, berättade John Lundvik i direktsändning efter att segern var klar i lördags.

John Lundvik och Anderz Wrethov känner varandra sedan tidigare och när John Lundvik hade ett gig i Malmö åkte han ut till Anderz i Vellinge för att skriva musik och hälsa på. Sessionen i studion började dock med ett kanske inte så glamouröst men angeläget samtalsämne.

– Jag och Anderz har barn som dricker välling så i studion pratade vi om hur man blandar den bästa vällingen. Fyra timmar senare så hade vi "Too late for love", berättade John Lundvik i SVT.

Anderz Wrethov intygar att det gick snabbt att få färdigt låten.

– Andreas och John hade jobbat med lite andra låtar i Malmö kvällen innan, så när de kom ut till mig i studion så hade jag idén till refrängen klar. Vi körde vidare direkt, textrader dök upp och alla bitar var på plats efter bara en och en halv timme.

Nu väntar den stora finalen i Tel Aviv den 18 maj, men Anderz Wrethov har redan smakat på det stora sammanhanget. I fjolårets eurovision tävlade han med låten "Fuego" för Cypern och kom på en andra plats. Han var också en av upphovsmännen bakom Arashs låt "Always" 2009 i Moskva som kom på tredje plats för Azerbajdzjan. Att nu få tävla för Sverige är speciellt för Anderz Wrethov.

– Det fanns några år då jag inte alls gjorde något för den svenska musikscenen, jag jobbade bara i Asien. Visst, jag var väldigt stor där och visst, "Fuego" blev en hit och har 60 miljoner lyssningar, men att skriva musik i Sverige och tävla för Sverige, det är något annat, för då är hjärtat med, säger Anderz Wrethov.

Publicerad 11 March 2019 10:42