Josefine Carlsson, Sandra Kubicek och Cilla Johansson, Näset Boot Camp, är redo för vårsäsäsongen.

Josefine Carlsson, Sandra Kubicek och Cilla Johansson, Näset Boot Camp, är redo för vårsäsäsongen. Foto: Åsa Meierkord

Slut på ursäkter i Skanör-Falsterbo

Näset Bootcamp startar ny träningsgrupp

SKANÖR/FALSTERBO.

De började med träningsgrupper utomhus för att det var för dyrt att ha en lokal. Sedan visade det sig att deltagarna ville vara kvar utomhus, så då stannade kvar i det fria. Nu körs 16 pass i veckan och på måndag startar den första campen i Skanör-Falsterbo.

Josefine Carlsson hade som mål och dröm att bli elitidrottare.

– Jag tävlade i löpning, gymnastik och hopprep, men så ändrades förutsättningarna. Jag fick barn tidigt och insåg att jag nog aldrig skulle nå elitnivå, berättar hon.

I stället började hon fundera på om det fanns några andra sätt att kunna leva på sin idrott. Det fanns det.

– Jag utbildade mig till personlig tränare och efter att ha sett en artikel om träning utomhus så startade jag och min dåvarande kollega vårt första Boot Camp. Då var det mest för att vi inte hade råd att ha träningen i en lokal, men efter att ha kört den första omgången så förstod vi att deltagarna ville fortsätta vara utomhus, så då körde vi vidare på det, berättar Josefine Carlsson.

Intresset växte och fler Boot Camps startades. Nu finns det camps för 55+, för föräldralediga, klassiska camps, camps för löpare och avancerade camps. Gemensamt för alla är att alla är välkomna, alla tränar efter egen nivå, träningen sker utomhus i de flesta fall och det finns aldrig ett pass som är exakt likt ett annat.

"Att vara utomhus och träna är vanebildande"

En av de största skillnaderna mot traditionell gruppträning på gym är att tränarna inte själva är med och tränar.

– Vi visar och sedan går vi runt och hjälper så alla gör rörelserna på ett bra sätt. Om övningen inte passar, så hittar vi en annan, berättar Cilla Johansson som också är personlig tränare och den andra halvan som driver Näset Boot Camp.

En annan skillnad är att träningen sker utomhus. I alla väder.

– Att vara utomhus och träna är vanebildande. Om man väl har börjat så vill man inte gå in, säger Josefine Carlsson.

På vintern är vi på ställen som har belysning. Vi har varit mycket på det nya utomhusgymet i Nyckelhålsparken, trappan vid Halörhallen och Tångvallaskolan. På sommaren är vi mycket på ständerna också, säger Cilla Johansson.

Nu startar en klassisk Boot Camp på elva veckor i Skanör-Falsterbo för första gången.

– Då kommer vi att vara där under alla veckorna, det finns en efterfrågan, det är inte alla som har möjlighet att ta sig till Höllviken, säger Sandra Kubicek som kommer att hålla i träningen med start redan klockan sex på morgonen. Måndag morgon.

I slutet av april kommer det även att startas ytterligare en Boot Camp för föräldralediga, Mamma Boot Camp, även den i Skanör Falsterbo.

Publicerad 09 March 2019 00:00