Med en träpåk, hammare, järnrör och flera sparkar misshandlades en 17-åring brutalt vid en fotbollsplan. Nu åtalas fyra män för grov misshandel.

Med en träpåk, hammare, järnrör och flera sparkar misshandlades en 17-åring brutalt vid en fotbollsplan. Nu åtalas fyra män för grov misshandel. Foto: Polisen

Misshandlades brutalt med järnrör och hammare – nu åtalas fyra män

Klagade på smärtor och kräktes stora mängder blod

VELLINGE/MALMÖ.

Männen stämde träff vid en fotbollsplan för att lösa en konflikt. Då möttes 17-åringen upp av fyra män som misshandlade honom grovt med järnrör och hammare. Nu åtalas fyra män av Malmö tingsrätt för grov misshandel. "Tur att de inte träffade mig på ett annat ställe på huvudet för då hade jag kunnat vara död", uppger mannen i ett förhör.

Av
Andreas Holm

Det var en lördagskväll i februari som misshandeln ägde rum. Vid 19-tiden fick tonåringen ett samtal från en bekant som sa att de skulle lösa en gammal konflikt. Frågan skulle lösas man mot man och enligt förhör ville 17-åringen "slippa mer skit" från männen som hotat honom via sociala medier och sms en längre tid. Bakgrunden ska enligt polisens förundersökning vara i att de tillhört samma gängkrets där narkotika brukats.

Istället för att mötas man mot man och lösa konflikten ska 17-åringen ha blivit attackerad utan en chans att försvara sig. En av männen höll fast honom medan en yngre man slog honom flera gånger med ett järnrör över revbenen. 17-åringen ska också blivit nedsparkad till marken, släpad längs med marken och överöst med sparkar och slag med hammare, träpåk och järnrör. Hammarslagen ska ha träffat i huvudet och orsakat ett fem centimeter stort sår. I tumultet fick han tag på järnröret och kunde enligt uppgifter från förhör backa och fly platsen.

– Han skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Han var väldigt blodig så det var svårt för polispatrullen på plats att avgöra om skadorna var allvarliga, sa Tina Olsson, presstalesperson vid Trelleborgspolisen kort efter händelsen där 17-åringen klagade på svåra smärtor och kräktes stora mängder blod.

Efter den brutala misshandeln, som ska ha pågått under cirka 20 minuter, kunde mannen peka ut fyra män mellan 16 och 20 år gamla.

Samtliga nekar till brott. I ett förhör med en av de misstänkta 20-åringarna framgår att det funnits en konflikt som skulle lösas men att han inte "hade en aning om att fler skulle hoppa in" och misshandla 17-åringen.

De fyra männen häktades den 13 februari och åtalas nu för grov misshandel. En man misstänks även för misshandel efter att ha slagit 17-åringens bror som också befann sig på platsen. En annan misstänks för ringa narkotikabrott.

Ingen av de misstänkta ska tidigare vara dömda för brott av denna karaktär.

Publicerad 08 March 2019 07:00