Carin och Stefan Nilsson har satt igång

Carin och Stefan Nilsson har satt igång "Näset – halv åtta hos mig". Foto: Privat

De bjuder in främlingar på middag: "Fantastiskt sätt att träffa nya människor"

Inspirerades av "Halv åtta hos mig"

HÖLLVIKEN.

Tänk om man skulle bjuda in främlingar på middag, uppmana andra att göra detsamma, följa varandras träffar via sociala medier och ge poäng efter hur trevligt och gott det ser ut. Den tanken slog Carin Nilsson från Höllviken och nu är ett 30-tal personer involverade i "Näset – halv åtta hos mig".

Av
Mattias Grenholm

Inspirationen kommer från tv-programmet "Halv åtta hos mig" där ett sällskap av privatpersoner bjuder varandra på trerättersmiddag i hemmiljö som sedan bedöms av de andra.

– Jag la ut idén på Facebook för en månad sedan och hoppades att åtminstone fyra-fem personer skulle vara intresserade. Ett par dagar senare var de över 100 – och jag fick be min man Stefan, som är van att organisera saker, att hjälpa mig att styra upp evenemanget, säger Carin Nilsson.

De skapade en sluten diskussionsgrupp och sju lag, döpta efter historiska personer från Näset och Trelleborg, med fyra till åtta personer bildades. Sammanlagt 30-35 personer deltar, vissa i par, andra ensamma, med stor spridning i ålder.

Tävlingsreglerna är skapade av Carin och Stefan men i övrigt har lagen själva bestämt upplägget.

– Folk är så engagerade – det är riktigt ambitiöst, ska jag säga. Våra ledord är "Tävling, mat, gemenskap" och medlemmarna i varje team ska bjuda varandra på en trerättersmiddag men man poängbedömer inte varandras måltider inom gruppen som i tv-programmet, säger Carin Nilsson.

I stället ska en teamvärd skapa en Facebooktråd där gästerna lägger upp bilder, kommentarer och beskrivningar av maten under kvällen. Andra kan följa middagen samtidigt eller i efterhand och när alla middagar är avklarade i slutet av maj kan alla gå in och sätta poäng.

– Sedan har vi en gemensam kräftskiva i augusti där det vinnande teamet avslöjas. Det här är ett fantastiskt sätt att träffa nya människor och det är många som har lärt känna varandra redan, säger Carin Nilsson.

Publicerad 19 February 2019 10:54