Fredrik Göransson har drivit Torgboden i Falsterbo i drygt fem år.

Fredrik Göransson har drivit Torgboden i Falsterbo i drygt fem år. Foto: Pressbild

Torgboden bygger om – och satsar på nytt sortiment

Behåller den manuella köttdisken och de låga priserna

FALSTERBO.

Ica Torgboden i Falsterbo byggs om helt och hållet och satsar på delvis nytt sortiment. Men de låga priserna och den populära köttdisken behåller de.

Av
Mattias Grenholm

Fredrik Göransson driver Ica Torgboden sedan fem år. Ända sedan han tog över verksamheten har han satsat på låga priser och på den manuella köttdisken. Men han har också hela tiden velat bygga om och modernisera butiken.

– Ja, det handlar om att satsa eller dö. Nu gör vi om helt och vänder på kundvarvet och ser samtidigt över sortimentet, säger han.

De sorterar ut en del varor som inte sålt så bra och under ombyggnaden reas de bort. För det är inte tal om att stänga butiken.

– Nej, men alla kunder är så positiva och glada över att vi bygger om. Butiken ska vara helt färdig till påsk och vi kommer att införa mer vegetariska, laktosfria och glutenfria produkter, samt mer fisk.

Orsaken till att ombyggnaden sker just nu är att den gas som driver kyldiskarna måste bytas ut – den de använder nu får nämligen inte fyllas på från 2020.

– Vi byter till en gas som i stort sett inte kommer att ha någon klimatpåverkan alls, säger Fredrik Göransson.

Ica Torgboden är känt för sina låga priser och har hamnat på första plats i PRO:s undersökning av landets billigaste matkasse i flera år. I den senaste undersökningen som publicerades i början av februari slår man dock ihop små och stora butiker och då hamnar Torgboden på en femteplats för 2018.

– Nu har man slagit samman stormarknader med mindre butiker och då blir det lite missvisande, tycker jag. Vi har dock fortfarande lika låga priser och renoveringen kommer inte påverka detta. Vi lockar ju kunder från långt håll med vår köttdisk och ser gärna att folk gör även sina övriga inköp när de är här – det vore det dummaste man kunde göra att då höja priserna, säger Fredrik Göransson.

Publicerad 18 February 2019 11:37