Fyra män i åldrarna 16 till 20 år har häktats misstänkta för att ha misshandlat en 17-årig pojke med både träpåk och järnrör vid en fotbollsplan i Vellinge. Åklagare Kristina Amilon har nu två veckor på sig att väcka åtal.

Fyra män i åldrarna 16 till 20 år har häktats misstänkta för att ha misshandlat en 17-årig pojke med både träpåk och järnrör vid en fotbollsplan i Vellinge. Åklagare Kristina Amilon har nu två veckor på sig att väcka åtal. Foto: Ritzau Scanpix/Emil Langvad

Fyra män häktade för brutal misshandel vid fotbollsplan

17-åring slogs blodig med järnrör och träpåk

VELLINGE.

De fyra män som misstänks ha misshandlat en 17-åring med järnrör och hammare har häktats.

Av
Andreas Holm

– Jag menar att det föreligger en risk att de kan förstöra utredningen genom att prata med varandra om de släpps på fri fot. Den åsikten delade tingsrätten med mig, säger kammaråklagare Kristina Amilon.

Det var vid 20-tiden lördagen den 9 februari som polis larmades till en fotbollsplan vid Grevievägen öster om Vellinge. Där hade en 17-årig pojke misshandlats grovt av fyra män med järnrör, träpåk och hammare. En jämnårig kamrat till pojken blev vittne till händelsen. På plats greps fyra män, två Malmöbor 18 respektive 20 år gamla och en 16-åring och 20-årig man från Vellinge.

– Han skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Han var väldigt blodig så det var svårt för polispatrullen på plats att avgöra om skadorna var allvarliga, sa Tina Olsson, presstalesperson vid Trelleborgspolisen tidigare i veckan.

17-åringen ådrog sig allvarliga skador och hade enligt Skånska Dagbladet smärtor i rygg, revben och kräktes blod. Kristina Amilon har nu två veckor på sig att väcka åtal, alternativt begära omhäktning eller släppa de misstänkta på fri fot.

Har männen någon slags relation med varandra?

– Där råder delade meningar. Några påstår att de känner varandra, andra säger att man inte gör det.

De fyra männen som sitter häktade i Ystad, ska tidigare inte vara dömda för brott av denna karaktär.

Vad är de häktades inställning till brottet?

– Alla förnekar.

Publicerad 13 February 2019 16:17