I sommar blir det tävlingsklasser för islandshästar på Falsterbo Horse Show. På bilden ett ekipage från SM 2016.

I sommar blir det tävlingsklasser för islandshästar på Falsterbo Horse Show. På bilden ett ekipage från SM 2016. Foto: mostphotos.com

Islandshästar börjar tävla på Falsterbo Horse Show

Flera olika klasser planeras

FALSTERBO. Tidigare har islandshästar medverkat på Falsterbo Horse Show i uppvisningar. I sommar kommer de även att tävla.

Den 10 och 11 juli kommer islandshästar att tävla för första gången på Falsterbo Horse Show och kommer några av världens främsta ekipage att göra upp i femgång, fyrgång, tölt och showpass. Utöver klasser för proffsen kommer publiken även få uppleva slutfinaler för de bästa amatörerna som har kvalat till Falsterbo under våren.

Som rådgivare till arrangemanget har Falsterbo Horse Show tagit hjälp av Magnús Skúlason, en av världens främsta Islandshästryttare och tränare med otaliga mästerskapsmedaljer i bagaget;

– Jag ser mycket fram emot Falsterbos satsning på Islandshästar. Det är fantastiskt att Sveriges största discipliner inom ridsporten samlas på en och samma plats!” säger Magnús Skúlason i ett pressmeddelande.

Intresset för islandshästarna fortsätter att växa stadigt i hela Europa. I dag finns cirka 30 000 islandshästar registrerade i Sverige, vilket är en ökning med 30 procent sedan 2006. Islandshästen är också den tredje största hästrasen i Sverige efter varmblodig travare och svenskt halvblod.

Jennie Filipsson Eriksson och Rebecca Holmström har under två års tid arrangerat Icelandic Power Show på Elmia. Nu kommer de att ingå i kommittén som driver tävlingarna på Falsterbo.

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Falsterbo Horse Show och detta är ett stort lyft för sporten och vår fantastiska Islandshäst. Programmet blir härligt med både show och tävlingar för amatörer och proffs. Vi ser fram emot ett fantastiskt event i sommar, säger de.

Tidsprogram släpps den 11 februari på på Falsterbo Horse Shows hemsida.

Publicerad 30 January 2019 13:20