BVC-mottagningen i Skanör flyttas till Höllviken.

BVC-mottagningen i Skanör flyttas till Höllviken. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Genrebild: mostphotos.com

BVC i Skanör flyttas till Höllviken

Beslutet får kritik från föräldrar

SKANÖR.

I januari kommer Näsets Läkargrupp att flytta sin barnavårdscentral, BVC, i Skanör till Höllviken. Ett beslut som många småbarnföräldrar i Skanör reagerar över. Nu har det startats en namninsamling.

I januari kommer de BVC-sköterskor som tagit emot på vårdcentralen i Skanör att flytta till den nya Familjecentralen som öppnar i Toppengallerian i Höllviken.

– Det är jättebra att Familjecentralen startar i Höllviken, men det är väldigt tråkigt om det måste innebära att man stänger BVC i Skanör. Vi är verkligen nöjda med vår mottagning här och det känns tryggt att ha det så nära. Att behöva åka buss med en nyfödd bäbis är inte roligt, säger Anna Jörback-Landin som är en av föräldrarna som har tagit initiativ till namninsamlingen.

Anna Jörback-Landin har även hört reaktioner från skanörsbor som inte har småbarn men som tycker att det är tråkigt att Skanör förlorar ännu en servicefunktion.

– Det är tråkigt att allt flyttar från Skanör. När det gäller BVC är det också så märkligt med tanke på att inflyttningen hit nästan bara består av barnfamiljer, säger Anna Jörback-Landin.

Namninsamlingen sker elektroniskt och startade i onsdags. Hittills har cirka hundra namnunderskrifter samlats in.

– Även om beslutet är taget så tänkte vi att vi ville försöka påverka, kanske det är möjligt att hålla öppet i alla fall en dag i veckan i Skanör, säger Anna Jörback-Landin.

Även BVC på Falsterbovägen i Höllviken kommer att flytta till den nya Familjecentralen. Alltså kommer det inte att finnas några BVC-mottagningar alls på Näsets Läkargrupps enheter, utan bara på Familjecentralen.

Familjecentralen kommer att inhysa barnmorska och mödravård, öppen förskola, kurator samt BVC.

Publicerad 14 December 2018 10:48