Bilden är arrangerad.

Bilden är arrangerad. Foto: Mostphotos.com

Knivbeväpnade rånare: "Nu är det vi som äger Vellinge"

Gärningsmän troligen från grannkommun

VELLINGE. På fredagskvällen rånades tre tonårspojkar på sina kläder i centrala Vellinge. Uppåt sex personer deltog i rånet och minst en av dem ska ha hotat offren med kniv. Enligt uppgift ska rånarna ha lämnat platsen med hälsningen ”nu är det vi som äger Vellinge”.

Händelsen inträffade strax efter klockan 19 på Perstorpsgatan. Pojkarna ska ha tvingats lämna ifrån sig sina jackor men fått behålla mobiltelefonerna. I samband med rånet ska offren även ha tvingats att titta ner i marken för att inte kunna identifiera gärningsmännen.

– Brottet är väldigt kränkande och det är allvarligt att våra ungdomar inte ska kunna röra sig fritt utan att bli rånade, säger kommunpolis Jörgen Sjåstad.

Under lördagskvällen larmades polisen om en liknande händelse på Stortorget i Vellinge. En tonårspojke ska ha låst in sig på Ica-butikens toalett efter att ha blivit utsatt för ett rånförsök. Även i detta fall talas det om flera gärningsmän med kniv.

Jörgen Sjåstad konstaterar att brottstypen är mycket ovanlig i Vellinge.

– Jag kan bara hitta ett liknande fall från i år då en person blev rånad på sin keps, säger han.

Signalementet på rånarna är vagt och det är oklart om det finns något samband mellan de två händelserna. Polisen misstänker dock att gärningsmännen kan vara hemmahörande i en grannkommun.

– Vi har högsta prioritet på detta ärende och kommer att undersöka om det finns personer i någon grannkommun som stämmer in på de här gärningsmännen, säger Jörgen Sjåstad.

Publicerad 03 December 2018 00:00