Philip Jörme, Ellen Ljungberg och Christian Eckeroth, ReCo UF ser till att andra UF-företag får en chans att synas.

Philip Jörme, Ellen Ljungberg och Christian Eckeroth, ReCo UF ser till att andra UF-företag får en chans att synas. Foto: ReCo UF

Elever anordnar mässa för de lokala UF-företagen

VELLINGE

. Just nu provar många av Sundsgymnasiets elever på att driva eget företag genom att starta UF-företag. Ellen Ljungberg, Philip Jörme och Christian Eckeroth, med sitt UF företag ReCo UF, såg en affärsidé i just detta – och anordnar en mässa.

Hur fick ni idéen till en EF-mässa på hemmaplan?

– Vi har själva lagt märke till UF-företagen ibland kan ha svårt att nå ut till andra än familj och vänner. Vi kände alltså att vi behövde något som skulle ge unga företagare i Vellinge kommun en ärlig chans att nå ut till nya kunder, just för att kunna bygga ett bredare nätverk. Men arrangemanget äger också rum för att kunna visa för lokalbor vad vi ungdomar faktiskt åstadkommer, något som vi tror kan bidra till gemenskap och glädje i kommunen.

Var ska ni vara?

– Mässan som vi har döpt till Vellinges Höstmässa, ska vara i Stora Hammars matsal, Höllviken. Våra förhoppningar är såklart att det ska bli ett stor tillställning för hela kommunen, unga som äldre, just i syftet av att lyfta våra ungdomar. För att göra det ännu lite roligare har vi också valt att bjuda in personer från olika delar av näringslivet som ska få utse företag som på något sätt sticker ut, detta med fokus på både hållbarhet samt kreativitet. De är självfallet även på plats för att tipsa och inspirera ungdomarna.

Hur många företag hoppas ni ska delta?

– Det förväntas finnas cirka 20 UF-företag på plats, som erbjuder väldigt varierande produkter och tjänster. Exempelvis produkter som datorfodral av läder, canvastavlor med bilder tagna på näset, exklusiva kaffebönor men även tjänster såsom pantservice och bilstädning.

Mässan är öppen klockan 10-15 med prisutdelning klockan 14.

Publicerad 07 November 2018 06:00