Per Christiansson, verksamhetsansvarig Formtoppen, vill få fler att röra på sig.

Per Christiansson, verksamhetsansvarig Formtoppen, vill få fler att röra på sig. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Formtoppen vill få fler i rörelse

HÖLLVIKEN.

Formtoppen vill få fler att komma i gång med sin träning och samtidigt se till att de som redan tränar får ännu bättre förutsättningar att nå sina mål. Ombyggnad, tillbyggnad och nytänk väntar därför föreningen.

– Vi vet ju att rörelse och träning ger positiva resultat. Både fysiskt och psykiskt. Vi har som mål att fler tränar, för då mår fler bättre, säger Per Christiansson, verksamhetsledare, Formtoppen.

En del i satsningen är att bygga ut anläggningen i Höllviken. Ett förslag på tillbyggnad på 200 kvadrameter väntar på att godkännas och den nya ytan kommer att göra stor skillnad.

– Det blir bättre ytor för Crossfitboxen och även för dem som lyfter vikter kommer det att bli bättre, säger Per Christiansson.

En del av maskinerna kommer förhoppningsvis också att bytas ut.

– Det kommer att bli fler digitaliserade maskiner, där det blir lättare att mäta resultat för dem som vill det, säger per Christansson.

En viktig del i satsningen är att göra en del av ytan mer anpassad till personer som vill börja träna, men som inte riktigt känner sig hemma på ett gym där det kan vara trångt och spelas hög musik.

– Det är inte alla som uppskattar hög musik, trängsel och stora speglar. För en del kan det till och med vara orsaken till att man drar sig för att gå och träna. Vi vill att det ska finnas plats för alla, även de som inte är så vana vid att träna och som inte tycker att det är så kul att se sig själv i spegeln, säger Per Christiansson.

Satsningen börjar i Höllviken med utbyggnaden, men även anläggningarna i Västra Ingelstad och Skanör finns med i planeringen.

– Vi jobbar på att få bygga två utomhuspadelbanor i Västra Ingelstad som kommer att vara fria att boka med medlemskortet, berättar Per Christiansson.

Publicerad 02 November 2018 06:00