Bilderna är tagna i andra sammanhang.

Bilderna är tagna i andra sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Flera försök till bränder på skola

Extra personal har satts in

VELLINGE.

Sedan skolstarten i augusti har elever försökt tända eld på papperskorgar ett flertal gånger i korridorerna på Södervångsskolan.
– Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Monica Ekholm, rektor.

Under tre tillfällen har försök till att sätta eld på papper i papperskorgar gjorts. Personalen kunde själv släcka bränderna och ingen elev andades in rök eller skadades på något annat sätt.

– Rökutvecklingen har inte hunnit bli så stor att larmen gick på, men vi ser väldigt allvarligt på det här. Det handlar ju om tryggheten på skolan, säger Monica Ekholm.

Alla försök har polisanmälts och även extra personal har satts in för att hålla uppsikt i korridorerna under rasterna. Skolan kontaktade också räddningstjänsten och skolledningen i kommunen.

– Vi hade redan en brandövning inplanerad så den genomförde vi, sedan har vi haft ett gott samarbete med räddningstjänsten och jobbat med säkerheten tillsammans med dem om hur vi kan förebygga liknande händelser, berättar Monica Ekholm.

I nuläget vet man inte vilka de skyldiga eleverna är.

– Sådana här saker går i vågor, det är svårt att veta vad som triggar i gång det. Det viktigaste nu är att vi visar eleverna att det får konsekvenser. Alla lärare har pratat med sina elever om det som har hänt, utifrån den mognad de har och årskurs de går i, naturligtvis.

På Södervångsskolan går 550 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Publicerad 02 November 2018 10:37