Det finns mycket spännande att upptäcka i kommunens arkiv. Till exempel en journal över skolornas kök från 1940-talet.

Det finns mycket spännande att upptäcka i kommunens arkiv. Till exempel en journal över skolornas kök från 1940-talet. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Arkivens dag firas på biblioteken

VELLINGE.

Lördagen den 10 november är det dags för arrangemanget Arkivens dag. I år är temat ”Fest och glädje” i kommunen och dagen uppmärksammas med öppet hus på Vellinge och Skanörs bibliotek där det kommer att bjudas på en mängd aktiviteter.

Bland annat visas bildspel och utställningar från föreningarnas och kommunarkivets arkivsamlingar. Det kommer även finnas möjlighet att pyssla och att släktforska i databaser.

Under Arkivens dag presenterar också föreningarna sina verksamheter. det finns möjlighet att lära sig mer om släktforskning eller delta i familjeverkstad och få en inblick i kommunarkivets matarial.

På programmet i Vellinge: Bildspel och foto på Vellinge bibliotek. Klockan 12 visas bildspelet "100 år i Vellinge" och filmen "Marknadsdagar i Vellinge", följt av filmen "Bröddarps mölla". Bokbord finns på plats likssom utställningar, pysselhörna för hela familjen och släktforskning i databas. Arrangörer är bland andra Oxie härads hembygdsförening, Skånes Arkivförbund, Skånes näringslivsarkiv, Söderslätts släkt- och hembygdsforskarförening, Vellinge bibliotek, Vellinge fotoklubb och Vellinge kommunarkiv.

Medverkande i Skanör är bland andra Falsterbonäsets Museiförening, Kulturföreningen Calluna, Skånes hembygdsförbund, Söderslätts släkt- och hembygdsforskarförening och Vellinge fotoklubb.

Arrangemanget pågår mellan klockan 11 och 14.

Publicerad 31 October 2018 04:00