Ola och Anna Ambuhm driver sedan tidigare Tobisvik camping i Simrishamn och från och med nästa säsong kommer de att ta över Dalabadets camping i Trelleborg.

Ola och Anna Ambuhm driver sedan tidigare Tobisvik camping i Simrishamn och från och med nästa säsong kommer de att ta över Dalabadets camping i Trelleborg. Foto: Lennart Orvarsson

"Säsongen har varit helt fantastisk"

FALSTERBO

. Den andra säsongen blev en fullträff för Falsterbo resort. Ola Ambuhm och Fritid Österlen har ökat antalet campingnätter sedan de övertog anläggningen 2016 och den här sommaren var de fler än någonsin.

2016 stod Ljungens camping som anläggningen hette då, för 2,5 procent av antalet campingnätter i Skåne. 2018 låg siffran istället på 12, 5 procent.

– Vi har ökat på alla plan, från camping med husvagn till husbil och tält. Också antalet gästnätter när det gäller turister från Tyskland och Holland har ökat, vilket ha varit ett uttalat mål hela tiden. Hela Skåne och framför allt skånska sydkusten ligger fantastiskt bra till för turister från Tyskland och Holland, säger Ola Ambuhm.

Det fina vädret har naturligtvis en del i årets framgångar men även investeringar i anläggningen börjar ge effekt.

– Förra året byggde vi ut och om serveringen, renoverade stugorna och servicebyggnaderna. I år har vi byggt en ny glasskiosk och utökat antalet aktiviteter på campingen som till exempel barnklubb och trubadurunderhållning på kvällarna.

Inför nästa säsong har Ola Ambuhm lämnat in ansökan om bygglov för tre nya stugor med badrum, sovloft och kökshörna.

– De nya stugorna i Falsterbo kommer att gå i samma stil som Ljunghusens badhytter i vitt med välvda svarta papptak, vara handikappanpassade och väl tilltagna i storlek.

En annan nyckel till framgångarna är samarbete med lokala aktörer.

– Korpen Vellinge har hållt gympapass två till tre gånger i veckan, som alla har varit välkomna på, även de som inte har bott på campingen. Vi har också samarbetat med Foteviken och Vellingeblomman samt andra utflyktsmål som Tosselilla och har gjort en gemensam broschyr, berättar Ola Ambuhm.

Nyligen blev det klart att Ola Ahmbum och Fritid österlen som ju redan driver Tobisvik camping i Simrishamn, också tar över Dalabadets camping i Trelleborg.

– Alla tre campinganläggningar ligger magiskt fint och visionen är att knyta samman dem på olika sätt för att få turisterna att stanna längre. Till exempel går det ju cykelväg mer eller mindre mellan dem, det skulle man kunna arrangera en del utflykter kring, säger Ola Ambuhm.

Publicerad 10 October 2018 11:44