Skräcködlor som doftar gott

VELLINGE.

De brukar beskrivas som gigantiska, utdöda och kultförklarade. Nu finns de också som blommande. Vellingeblomman har blivit med dinosaurier – som fortfarande växer.

Idéen och initiativet kommer från Vellingeblommans ägare Dan Tedestål och projektet har tagit två månader att färdigställa.

Dinosaurien som tillhör gruppen Sauropoder, är byggd i naturlig storlek, 40 meter lång och tio meter hög.

Det lite roliga i sammanhanget är att är att Sauropoderna var växtätare och att den samtidigt är igång och växer på Vellingeblomman, den är nämligen helt klädd med växter. Främst murgröna.

– Det svåraste att bygga den var att förstå hur stor den skulle bli, ritningen var i 1:20, så det var svårt att föreställa sig, berättar Tobias Holmquist, medarbetare på Vellingeblomman som har byggt dinosaurierna tillsammans med Dan Tedestål.

Tyrannosaurus Rex med äkta flower power.

Tyrannosaurus Rex med äkta flower power. Foto: Pressfoto

Ett stycke längre bort står en modell av Tyrannosaurus Rex som är fem meter hög och nio meter lång och uppe i ett träd sitter en flygande ödla med åtta meters vingspann. Även dessa dinosaurer är uppförda i autentisk storlek.

På lördag invigs sommarens dinosaurieutställning i Vellingeblommans Fantasy Garden.

Fantasy Garden har funnits sedan tidigare och är en trädgård på 7000 kvadratmeter med bland annat blomterarrangemnag och modeller av Eiffeltornet, Triumfbågen, Frihetsgudinnan och Öresundsbron finns.

De som vågar släpps in till dinosaurierna klockan 10.

Publicerad 14 June 2018 14:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag