Nya mord har blivit en semestertradition

HÖLLVIKEN/SKANÖR. Både pigga liksom mördade pensionärer, segelbåtar och nätdejting tar plats i Olséni och Hansens fjärde bok i serien "Mord i Falsterbo".

Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Det är upptakten till Christina Olséni och Micke Hansens nya bok "Strandhotellet" som nyligen släpptes.

Det har väl nästan blivit en rutin att släppa en ny bok i serien varje sommar?

– Ja, den första boken kom i mars 2015 och sedan dess har det kommit ut en ny bok inför varje sommar. Våra böcker passar ju bra som sommarläsning och vi har fått höra att många familjer har gjort det till tradition att ladda vår nya bok som ljudbok och så lyssna på den i bilen när man kör till sommarhuset på Näset. Det känns ju väldigt kul att få vara en del av en familjetradition på det viset, säger Christina Olséni.

”Badhytten” ,”Fågelskådaren” och ”Ryttaren” är de tidigare böckerna i serien. Den fjärde boken heter ”Strandhotellet”.

”Badhytten” ,”Fågelskådaren” och ”Ryttaren” är de tidigare böckerna i serien. Den fjärde boken heter ”Strandhotellet”. Omslag: Bokfabriken

I samband med research för tidigare böcker så har ni suttit och tjuvlyssnat på samtal i de miljöer som boken sedan har utspelat sig i, var har ni varit den här gången?

– Vi har suttit en hel del i hamnen och lyssnat, framför allt i augusti förra året. Det har varit kul att dyka ner i seglingsvärlden, den enda erfarenhet jag har av att segla är en optimistjollekurs när jag var barn, berättar Christina Olséni.

Egon, som ju är känd karaktär från tidigare böcker i serien, börjar nätdejta?

Ja, under signaturen ”En charmör från Skanör” men det slutar ganska katastrofalt.

Publicerad 07 June 2018 09:03

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag