Nedräkning för Vellingefesten

VELLINGE

. Hårdrock och proggrock. Knallar, foodtrucks och talangtävling. När Vellingefesten drar igång verkar det finnas något för alla smaker.

Helgen den 15-16 juni kommer Vellinge centrum att fyllas med festligheter från morgon till kväll. Nytt på programmet är talangtävling.

– Man anmäler sig på vår facebooksida, det är först till kvarn som gäller, säger Mats Svensson, SLS-arrangörsgrupp.

Max 20 deltagare kan vara med och förstapriset är presentkort på tusen kronor i valfri butik i Vellinge. Tävlingen går av stapeln den 16 juni klockan 14 i festivaltältet och man tar själv med den utrustning som behövs för framträdandet, förutom mikrofoner. Juryn består av de lokala stjärnorna Anderz Wrethov, som just nu är aktuell som låtskrivare till årets tvåa i Eurovison, Anders Norman och en hemlig gäst.

Bland artisterna i år finns Nanne Grönvall som går på scenen på lördagen klockan 20.15. Under lördagen spelar också hårdrocksbandet Eleine och kvällen avslutas med Pedalens pågar.

Creedence tribute band spelar på fredagen klockan 20 och coverbandet Najz avslutar fredagskvällen. Under fredagen inleder också Anderz och Johanna Wrethov festhelgen på scen.

– Pedalens Pågar var väldigt uppskattat i fjol och Creedence Tribute Band har blivit framröstat som Europas bästa tributeband, nanne Grönvall är ju känd artist och dessutom kunna toppa det med två rikigt bra lokala musiker,det är få gatufestivaler i Sverige som kan bjuda på så starkt program gratis, vi tror på riktigt bra uppslutning, säger Mats Svensson.

Publicerad 01 June 2018 08:53

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag