Vellingeregissör gör film som hans döttrar vill se

VELLINGE.

Nu är huvudrollsinnehavarna i André Hedetofts filmprojekt om barn som räddar mänskligheten från ett dödligt zombievirus, utsedda. Och filmens omfång har vuxit. Nu planeras även en fortsättning som tv-serie och serietidning.

Projektet som tidigare hade arbetsnamnet "Finns här några snälla barn" handlar om hur alla vuxna smittas av ett virus som förvandlar dem till zombies på julafton. Fyra barn lyckas rädda mänskligheten från utplåning.

Nu har projektet blvit omdöpt till "Ever Girls" och vilka som ska spela de fyra huvudrollerna blev nyligen klart efter en lång process. Slutligen blev det Meja Björkefall, 12 år som tidigare medverkat i "Krig", Nike Ringqvist, 11 år, som tidigare medverkat i "Trädgårdsgatan", Tay Kampén, 15 år som spelat i filmen "Kolsvart" och långfilmsdebuterande Ebba Backlund Hammar, 16 år som valdes ut.

– Processen var fantastisk, rolig och spännande, vi har ju jobbat med en svaghet hos alla skådespelarna som utvecklas till en styrka, en superkraft istället, berättar André Hedetoft.

Det är brist på komplexa kvinnokaraktärer i film

Under tiden som André Hedetoft och casting director Anja Schmidt jobbade med castingen förstod André hur universellt temat var. Att det finns något intressant för de flesta, i historien om en svaghet hos en själv, hur den uppfattas av omgivningen och hur den istället kan vändas till en superkraft.

Att det är fyra tjejer som axlar huvudrollerna är både en kombination av att det var just med dessa fyra tjejer som allt stämde under castingen, samt att André Hedetoft vill kunna skapa film som hans tre döttrar kan tänka sig att se när de blir äldre.

– Jag kan känna att jag som filmskapare drivs av att berätta historier och då handlar det också om att skildra mer komplexa kvinnokaraktärer för att kunna berätta just de historierna. Det är brist på komplexa kvinnokaraktärer i film och jag vill göra film som mina döttrar vill se.

Regissör André Hedetoft.

Regissör André Hedetoft. Foto: Åsa Meierkord/arkiv

Projektet har utvecklats och nu finns det alltså planer på att göra en fortsättning efter spelfilmen.

– Det finns planer på att låta historien leva vidare i tv-serieformat. Spelfilmen är tajt, 90 minuter lång och berättas helt ur barnens perspektiv, slutet kan innebära en större historia, säger André Hedetoft som just nu diskuterar projektet med ett större svenskt produktionsbolag.

Tanken är att spelfilmen börjar spelas in i vinter och får premiär vinterna därpå.

Publicerad 15 May 2018 14:10

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag