Fullt hus när konsthallen bjöd på drakar

FALSTERBO.

Visst kräver det lite jobb och en hel del tålamod. Men när konsthallen på Falsterbo Strandbad dukade upp till drakverkstad i helgen provade många Näsetbor sina vingar på mer än ett sätt.

Våra västerländska drakar brukar vara några illasinnade och eldsprutande varelser som bor i grottor och kräver en massa offer för att hålla sig borta. Den österländska draken däremot, är enligt traditionen inte bara god och välvillig, den är också en symbol för visdom, makt, lycka och harmoni.

På konsthallen på Falsterbo Strandbad pågår just nu utställningen Japan – Traditions and Pop Culture och därför passade det ju bra att anordna en drakverkstad.

– Släddraken är en lättgjord drake och den lyfter i nästan vilken vind som helst, berättar Karolina Nilsson, konstpedagog.

Syskonen Emma Hansson och Arvid Hansson och deras kusin Thea Ingvarsdotter hade provat att få en drake att flyga hemma hos farmor Inga Hansson, redan dagen innan drakpysslet på konsthallen.

– Farmor har en stor hage som är bra att springa i, efter ett tag fick vi upp den, berättar Thea Ingvarsdottter.

Trion fick lust att själva försöka tillverka varsin drake.

– Det verkade roligt att bygga sin egen drake, och farmor hade sett att det var verkstad här på konsthallen, säger Emma Hansson.

August och Ville Fugl från Ljunghusen såg fram emot att få göra en egen drake.

August och Ville Fugl från Ljunghusen såg fram emot att få göra en egen drake. Foto: Åsa Meierkord

Linus Fugl från Ljunghusen hade tagit med sig sönerna Ville, tre år och August, sex år, för att bygga en drake.

– Det är första gången vi är här på konsthallen, det verkar väldigt bra, säger Linus Fugl innan han lägger ut material och hämtar saxar till sönerna.

– Det här blir spännande! utbrister August medan lillebror studerar byggmaterialet noga.

Konsthallen på Falsterbo Strandbad arrangerar regelbundet pyssel och verkstad med inspiration från pågående utställning för både barn och vuxna.

Den 26 maj blir det också uppvisning av Iaido – konsten att dra det japanska svärdet, med kampsportföreningen GAK Enighet klockan 13.30.

Den 31 maj klockan 18–20.30 anordnas en workshop i Kalligrafi för vuxna. Kalligrafi är konsten att skriva vackert.

Publicerad 14 May 2018 00:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag