Eldigt festivalbidrag producerat i Vellinge

VELLINGE.

Vellingebon och låtskrivaren Anderz Wrethov deltar för andra gången i Eurovision Song Contest. I år ligger han bakom Cyperns bidrag ”Fuego” med artisten Eleni Foureira.

Av
Julia Pileby

Det är en hektisk period för Anderz Wrethov just nu. Han ligger bakom två bidrag, Margarets "In My Cabana" och Elias Abbas "Mitt paradis", till svenska melodifestivalen och för en tid sedan stod det klart att han även har varit med och skrivit Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest.

Det är artisten Eleni Foureira som kommer att framföra låten ”Fuego”.

– Jag har jobbat en del med en producent och god vän som heter Alex Papas. Han blev tillfrågad att göra Cyperns bidrag och då började han skicka lite idéer till mig. Jag började göra lite melodi och plötsligt så kom ordet "Fuego" upp, det betyder eld på spanska, berättar Anderz Wrethov.

Därefter kom Teddy Sky in i bilden och skrev resten av texten till låten.

– Det är en låt med mycket energi, en flirt med pop, etno och modernt.

"Magkänslan är bra. Jag har en positiv känsla och förhoppningsvis sprider sig låten"

Artisten Eleni Foureira är en stor stjärna i Grekland och Cypern. Och Anders Wrethov känner sig trygg med att hon kommer att leverera i tävlingen.

– Magkänslan är bra. Jag har en positiv känsla och förhoppningsvis sprider sig låten. Det är ett roligt forum att visa upp sin låt i.

Publicerad 23 February 2018 14:24

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag