En utställning som växer

FALSTERBO.

Växter i konst förknippas kanske ofta med vackra stilleben. Men så är inte fallet i konsthallens utställning "Växtkamp".

I utställningen deltar sju konstnärer som alla har arbetat utifrån olika frågeställningar kring växternas betydelse för miljö och välbefinnande samt hur vi påverkar och styr dem så att de uppfyller våra krav.

I utställningen kan man bland annat få uppleva "växtlighet som infogar sig i dekorativa mönster, industrialiserade och massproducerade krukväxter som lever sin tillvaro som fogliga inredningsdetaljer och växter som utmanar det behagfulla."

– Växterna i denna utställning har mycket att berätta, till exempel om vårt behov att tukta, skörda, njuta av, och kategorisera dem, säger Karolina Nilsson, Falsterbo konsthall .

Utställningen pågår från den 10 februari till den 22 april.

Konstnärer:

Claudia Cavallar, arkitekt, Wien, Österrike.

Ladislav Kosa, grafisk formgivare, Malmö.

David Krantz ,konstnär, Malmö.

Fredrik Lindqvist, konstnär, Ingolstadt, Tyskland.

Caroline Mårtensson, konstnär, Lund.

Mårten Nilsson , konstnär, Malmö.

Roland Persson, konstnär, Stockholm.

Publicerad 04 February 2018 00:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Kommunen har inte ändrat hållning

VELLINGE. Riksdagen beslutade om ett tillfälligt kommunbidrag på 390 miljoner kronor för år 2017 samt 195 miljoner kronor för år 2018 i syfte att möjliggöra för kommuner att låta ensamkommande, asylsökande ungdomar som fyller 18 år bo kvar i kommunen.

Sent i december hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att besluta vad kommunen ska göra med detta tillfälliga kommunbidraget som för Vellinge kommuns del handlar om totalt 910 669 kronor. Kommunstyrelsen beslutade då att bidraget ska användas till kommunens övergripande integrations- och etableringsarbete och inte till den aktuella gruppen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Nya Listan röstade emot det föreslagna beslutet och hade ett gemensamt yrkande, att bidraget skulle göras tillgängligt för ideella föreningar som arbetar med stöd för ensamkommande asylsökande över 18 år.

Efter votering blev rösterna 8-5 eftersom Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade för det beslutade förslaget.

– Vi vill lägga resurserna på det som är vårt åtagande och inte på det som är en annan myndighets jobb. Men om lagstiftningen ändrar sig, så följer vi naturligtvis den, säger Anna Mannfalk, (M), ordförande i omsorgsnämnden.