Räddningstjänsten i Östra Grevie söker fler brandmän

Ö.GREVIE. Just nu söker räddningstjänsten i Östra Grevie fler som vill jobba som deltidsbrandmän. Stationen letar också efter kvinnor och män med tanke på framtida rekrytering.

För att kunna jobba inom räddningstjänsten som brandman ska man bo eller arbeta så att man kan ta sig till brandstationen på max fem minuter när man har jour. Man ska vara över 18 år, ha god hälsa, kondition och vara simkunnig, lätt för att samarbeta och ha minst B-körkort, gärna C. Däremot behöver man ingen utbildning, den får man av räddningstjänsten.

Publicerad 30 January 2018 12:09

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Kommunen har inte ändrat hållning

VELLINGE. Riksdagen beslutade om ett tillfälligt kommunbidrag på 390 miljoner kronor för år 2017 samt 195 miljoner kronor för år 2018 i syfte att möjliggöra för kommuner att låta ensamkommande, asylsökande ungdomar som fyller 18 år bo kvar i kommunen.

Sent i december hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att besluta vad kommunen ska göra med detta tillfälliga kommunbidraget som för Vellinge kommuns del handlar om totalt 910 669 kronor. Kommunstyrelsen beslutade då att bidraget ska användas till kommunens övergripande integrations- och etableringsarbete och inte till den aktuella gruppen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Nya Listan röstade emot det föreslagna beslutet och hade ett gemensamt yrkande, att bidraget skulle göras tillgängligt för ideella föreningar som arbetar med stöd för ensamkommande asylsökande över 18 år.

Efter votering blev rösterna 8-5 eftersom Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade för det beslutade förslaget.

– Vi vill lägga resurserna på det som är vårt åtagande och inte på det som är en annan myndighets jobb. Men om lagstiftningen ändrar sig, så följer vi naturligtvis den, säger Anna Mannfalk, (M), ordförande i omsorgsnämnden.