Karnevalsyra väntar i Skanör

SKANÖR/FALSTERBO. Skanör-Falsterbo församling gör trotsar regn och rusk och arrangerar karnevaltåg på Mellangatan i Skanör söndagen den 11 februari.

Festligheterna startar klockan 12 framför ICA Skanör där det blir överraskningar för alla åldrar. Klockan 12.45 avgår karnevalståget till sambatakter som dansar uppför hela Mellangatan fram till Skanörs kyrka. Väl framme i kyrkan firas det karnevalgudstjänst klockan 13. I gudstjänsten medverkar körerna StarSingers och Embrace.

Efter gudstjänsten fortsätter festligheterna i Skanörs församlingshus där det bjuds på fastlagsbullar, godisregn och mer musik. Alla är välkomna att vara med i karnevalsyran och deltagare uppmanas att klä ut sig.

Publicerad 30 January 2018 00:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Kommunen har inte ändrat hållning

VELLINGE. Riksdagen beslutade om ett tillfälligt kommunbidrag på 390 miljoner kronor för år 2017 samt 195 miljoner kronor för år 2018 i syfte att möjliggöra för kommuner att låta ensamkommande, asylsökande ungdomar som fyller 18 år bo kvar i kommunen.

Sent i december hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att besluta vad kommunen ska göra med detta tillfälliga kommunbidraget som för Vellinge kommuns del handlar om totalt 910 669 kronor. Kommunstyrelsen beslutade då att bidraget ska användas till kommunens övergripande integrations- och etableringsarbete och inte till den aktuella gruppen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Nya Listan röstade emot det föreslagna beslutet och hade ett gemensamt yrkande, att bidraget skulle göras tillgängligt för ideella föreningar som arbetar med stöd för ensamkommande asylsökande över 18 år.

Efter votering blev rösterna 8-5 eftersom Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade för det beslutade förslaget.

– Vi vill lägga resurserna på det som är vårt åtagande och inte på det som är en annan myndighets jobb. Men om lagstiftningen ändrar sig, så följer vi naturligtvis den, säger Anna Mannfalk, (M), ordförande i omsorgsnämnden.