Hotellprojekt dras tillbaka

Hotellet vid Nyckelhålsparken får vänta

HÖLLVIKEN. Nu backar den vinnande aktören från sitt förslag till hotell i Nyckelhålsparken. Tävlingen vanns av Cormac Förvaltning AB i somras men efter en tids förhandling gällande markköp så drar sig aktören nu ur affären.

I somras avgjordes markanvisningstävlingen för det nya hotellet vid Nyckelhålsparken. Tävlingen vanns av Cormac Förvaltning AB. Men efter en tids förhandling gällande markköpet så drar sig aktören nu ur affären.

-Vi var väldigt nöjda med det vinnande förslaget och vi är besvikna att aktören drar sig ur. Vi har haft förhandling under en längre tid, men aktören har inte lyckats få bärighet i projektet säger Linda Ericsson, projektledare på Vellinge kommun på kommunens hemsida.

Kommunen har dock inte gett upp projektet.

-Att få till ett hotell vid Nyckelhålsparken är viktigt för Vellinge kommun och vi släpper inte tankarna på ett nytt hotell i Höllviken. Vi har i nuläget många andra stora projekt på gång, så det kommer hända mycket annat positivt i Höllviken de närmaste åren, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Cormac Förvaltning AB vann markanvisningstävlingen i samarbete med Daleken AB för sitt förslag "The Key", där formen på ett kitesegel gav inspiration till formen på huset.

Publicerad 19 December 2017 10:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag