Barn laddar för zombieattack

VELLINGE. Vad händer om min svaghet blir min helt unika superkraft? Den frågan ställer sig en grupp barn och ungdomar som deltar i en skådespelarworkshop inför inspelningen av Vellingefilmaren André Hedetofts långfilm ”Finns Här Några Snälla Barn”.

Filmen som planeras att spelas in nästa år, handlar om hur det fridfulla julaftonsfirandet avbryts av ett aggressivt virus som endast angriper vuxna. I filmen får publiken följa julkaoset från fyra trasiga barns perspektiv – de enda som kan rädda sina föräldrar, julen och kanske resten av världen. På sin resa upptäcker de att deras svagheter som gör dom trasiga blir till deras superkrafter.

– Jag ville se om vi kunde ta det man tycker är en trasig svaghet hos sig själv, det som gör en annorlunda och istället vända det till en styrka, en helt unik superkraft” säger regissör André Hedetoft.

Under året har André Hedetoft tillsammans med Anja Schmidt, casting director, finkammat Skåne efter färgstarka barn och ungdomar. Intresset har varit stort och har slutligen resulterat i en grupp på tjugotvå barn och ungdomar – alla tänkbara för någon av de fyra huvudrollerna till långfilmen.

– Filmen berättas kompromisslöst från barnens perspektiv och därför var det viktigt att involvera dom redan från början och få med dom på hela resan, säger André Hedetoft.

Gruppen träffas regelbundet för att få skådespelarträning och gemensamt bygga upp samarbets- och gestaltningsförmågan. Under workshopen får barnen skapa egna karaktärer och ge dom en svaghet. Genom lek och övningar vänder dom sina svagheter till superkrafter.

Filmen som går under namnet "Finns Här Några Snälla Barn”, blir André Hedetofts första film med barn som skådespelare. Tidigare har han gjort bland annat gjort långfilmen ”Origin" som utmärkte sig genom priser för bästa film och bästa manus på flera filmfestivaler samt blev upplockad under Le Marché du Film i Cannes för distribution i USA och Skandinavien.

Publicerad 12 December 2017 08:33

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag