Dansen låter Maja se världen

Vellinge kommuns kulturstipendiat just nu i Spanien

SKANÖR/IBIZA. Maja Blomstrand började dansa på Marijazz i Höllviken. Efter dansgymnasium i Lund blev hon kontrakterad till ett danskompani baserat i Paris. Nu jobbar hon på baleariska ön Ibiza.

Hon var bara sex år när hon tog sina första danssteg på Marijazz och där fortsatte hon att vara elev fram till att hon började på Lunds dans- och musikalgymnasium.

– Att jag sökte in till ett gymnasium med dansinrikting var mycket tack vare en lärare på Marijazz som tycket att jag hade potential och att jag skulle satsa, berättar Maja Blomstrand.

Hon tog studenten 2015, men redan innan hon gick ut dans- och musikalgymnasiet blev hon handplockad till ett franskt danskompani som heter MAM dance Company och har jobbat med dem sedan dess.

– Det har varit både olika uppsättningar och framträdanden. Det största jag har varit med om var när vi öppnade en tribute till en amerikansk tv-show som heter The Leftovers på en Série Mania Festival, Paris Grand Rex. Då satt det en massa filmstjärnor i publiken.

Danskompaniet har också uppträtt kulturplatset i Dresden.

– Där dansade jag solo med 150 musiker bakom mig, det var en väldigt häftig upplevelse.

Just nu befinner hon sig på Ibiza där hon jobbar som danslärare samtidigt som hon bygger upp en verksamhet med dansläger i MAM Dance Company´s regi.

– Jag har lyckats erbjuda ett dansläger till elever runt om i världen i vår lokal i Frankrike tidigare och då har jag både själv utvecklas samtidigt som vi har otroligt kul, så nu försöker vi göra en likandan process här på Ibiza.

Hon känner sig hedrad att få Vellinge kommuns kulturstipendium på 10 000 kronor.

– Det är verkligen jättekul. Det var ju där allt började.

Övriga stipendiater är Moa Bönnermark, idrott och Nellie Drené, kultur. De får också 10 000 kronor vardera.

Publicerad 11 December 2017 13:19

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag