Centrumföreningen dukar upp på julafton

SKANÖR/FALSTERBO. Även i år dukar centrumföreningen fram julmat av alla de slag från lokala restaranger och matbutiker och anordnar jullunch på församlingshemmet.

Förra året fick Per Wildenstam, Skanör Falsterbo centrumförening, en idé om att slå ett slag för bygemenskapen och anordna en jullunch för Skanör- och Falsterboborna.

– Jag tyckte att det kunde vara roligt om det fanns ett julfirande för dem som vill träffa andra bybor och vara sociala med fler än med de som ryms i den sedvanliga, lilla familjekärnan och även för dem vars familj kanske har spritts ut, flyttat hemifrån och befinner sig i andra länder till exempel, säger Per Wildstam.

Han, dåvarande kyrkoherden i Skanör Falsterbo församling, Rickard Aspengren samt lokala krögaren Gabor Sinko slog sina huvuden i hop och utarbetade konceptet.

– Jag kontaktade lokala restaranger för att höra om de kunde tänka sig att lämna det som blivit över från julborden till firandet. Responsen var väldigt positiv. Det är ju ändå ingen som vill äta julmat i mellandagarna, vi fick väldigt fin mat, ingen var besviken, berättar Per Wildenstam.

Även restauranger som inte själva hade julbord bidrog till firandet.

– De lagade mat speciellt för firandet.

Förra året kom 2016 ungefär 60 personer på julbordet i församlingshemmet i Falsterbo.

– Stort tack till dem som hjälpte till att anordna jullunchen förra året. I år är vi ute i lite bättre tid för att anordna det hela och letar efter frivilliga, säger Per Wildenstam.

Bland annat behövs det hjälp av fler som kan tänka sig att lägga någon eller några timmar åt att duka, lägga upp, ställa fram, duka av, diska och allmänt se till att gästerna har det bra.

Om man kan tänka sig att vara med och bidra kan man höra av sig på mail till pw@sfcentrum.com eller ett sms på 0708-474856.

Anmälan till firandet sker på centrumföreningens facebooksida eller via mejl till pw@sfcentrum.com.

Jullunchen pågår på julafton mellan klockan 13 och 16.30.

Publicerad 10 November 2017 13:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag