Arbetet med torget i full gång

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

SKANÖR. Nu pågår arbetet med att rusta upp Axelssons torg i Skanör för fullt. Tanken med torget är att det ska bli en social mötesplats att hänga på.

Axelssons torg har fram till nu varit en plats som varit lite bortglömd. Som ett led i arbetet med att koppla ihop centrum i Skanör med hamnen har nu arbetet med att ge torget ett lyft satt igång.

– Torget har varit en plats som man inte tänkt så mycket på. Men nu ska det få ett lyft med platser att sitta på, där man kan titta på utsikten eller bara hänga, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler.

Projekteringen började i januari 2017 och efter upphandling, som gjordes under våren, har själva entreprenaden nu satt igång.

– Genom uppfräschningen vill vi förstärka Skanörs centrum. Tanken är att det ska bli en öppen plats med vattenspel. Torget ska bli tillgängligare för fler, säger Carina Wutzler.

Gestaltningen av torget ska hänga ihop med Näset och Flommen. Skulpterade sälar kommer att placeras ut. Dessutom ska två stråk ska dras över torget, ett ”snabbstråk” och ett romantiskt stråk, som slingrar sig fram.

Carina Wutzler vill poängtera att midsommarstången på torget inte kommer att försvinna.

Arbetet kommer inte att störa trafiken kring torget.

– Det är avskärmat på ett bra sätt och man kan ta sig förbi utan problem, säger Carina Wutzler.

Projektet förväntas vara färdigt till december och kommer att kosta cirka 3,2 miljoner kronor.

 

Publicerad 28 September 2017 06:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag