Fåglar i fokus på bred mässa

Tusentals besökare väntas komma till Falsterbo Bird Show

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

FALSTERBO. Helgen den 1 till 3 september är det dags för Falsterbo Bird Show. Fokus ligger som alltid på fåglar, men mässan bjuder även på diverse djur- och naturupplevelser.

För åttonde året i rad slår Falsterbo Bird Show nu upp portarna.

– Det blir ett brett program med många olika aktiviteter, säger Nils-Arvid Andersson, ansvarig för Falsterbo Bird Show på kommunen.

Utöver kommunen är det Skånes ornitologiska förening och Sveriges ornitologiska förening som arrangerar showen.

Enligt Nils-Arvid Andersson erbjuder programmet mycket mer än bara fåglar.

– Det är rätt mycket mer än bara fåglar. Allt från växter till fjärilar och naturutrustning. Så det är inte bara fåglar, även om det är fokus på det.

Under helgen brukar det komma omkring 5000 besökare.

– Det är en blandad publik som kommer, både barnfamiljer och inbitna ornitologer.

I år är det boxaren Armand Krajnc som inviger showen. Han var med i SVT:s program ”Det stora fågeläventyret”, där han kom tvåa.

Tre dagar innan Falsterbo Bird Show drar igång bedrivs också så kallade naturpedagogiska dagar.

– Då kommer skolklasser från runt om i Skåne på besök. De senaste åren har vi haft runt 1000 elever på besök. De går runt på olika stationer och lär sig saker som hur man tittar i en handkikare, vad det finns för djur och växter ute vid stranden och i det grunda vattnet och andra kunskaper om naturen. Det kan också handla om hållbar utveckling och miljöfrågor.

Under Falsterbo Bird Show är det föreläsningar med talare som är specialister inom olika områden. Varje dag är det även ringmärkningsförevisningar där ornitologer berättar och visar hur ringmärkning går till. Dessutom erbjuds olika vandringar.

– Det kommer att vara växtvandringar, spindelvandringar och fjärilsvandringar. Vi kommer också att visa filmer på olika fåglar som flyger. Det blir som en slags fågelskådning för alla, även för de som inte är vana vid att titta i kikare.

Falsterbo Bird Show håller till på Falsterbo strandbad.

Publicerad 31 August 2017 12:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag