Insänt:

”Sluta okynnesöverklaga"

Vad tycker du?

INSÄNT/DEBATT. Vellinge kommun har beslutat att återuppta byggandet av 20 flyktingbostäder på Skanörs Vångar. Kommunen väljer att fortsätta byggnationen även om nya överklaganden beräknas komma från grannarna som påstår att deras motstånd mot boendet beror på att de månar om kommunens ekonomi.
Skulle man lyckas stoppa byggnationen, vilket inte är troligt, skulle detta kosta Vellinges skattebetalare ett antal miljoner. Man skulle också förvärra en prekär bostadssituation för de flyktingar som Vellinge kommun har ansvaret för.
Grannarnas talesman påstår sig också vara mån om att flyktingar inte ska behöva bo i tillfälliga bostäder. Medlidandet har dock inte omfattat de flyktingar som redan flyttat in i motsvarande boende i Höllviken.
Talesmannen bryr sig inte heller om att deras kampanj med okynnesöverklaganden betyder att ett 60-tal flyktingar inte har något hem att flytta till i Vellinge kommun. Fram till nu har man lyckats försena bygget närmare ett år. Visst kan man argumentera för att kommunen borde ha haft en bättre framförhållning. Men ingen kunde förutse den flyktingvåg som kom hösten 2015. De 60 som ska flytta in på Skanörs Vångar kom då och har nu fått uppehållstillstånd.

Vidare har man månat om det estetiska. Ska man då tro att man föredrar att under en lång tid ha ett halvfärdigt bygge som granne framför en färdig och iordningställd fastighet?
Era argument för kampanjen är inte trovärdiga.

”Vi kommer att överklaga igen och igen tills politikerna tar ansvar och inte kastar bort miljoner på baracker”, säger talesmannen hotfullt.

Men hallå, 80 procent av investeringen på totalt 27 Mkr i dessa modulhus är redan gjorda. Skattepengar skulle kastas bort om ni lyckas ytterligare försena eller stoppa detta angelägna bygge!

Hjälp Vellinge kommun att ge bostäder till de flyktingar som vi har ansvaret för och sluta överklaga så att de kan få flytta in och börja sitt nya liv i Sverige! Sluta okynnesöverklaga och ni kan bidra till att spara mycket skattepengar till kommunen. Tar ni, som leder denna kampanj, på er detta ansvar ska jag också sluta kalla er för främlingsfientliga!

Rolf Erichs
Nya Listan i Vellinge

Publicerad 19 April 2017 07:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag