Bilvandaler härjar i Vellinge – ger sig på lyxmodeller

"Baklyktan måste jag beställa från USA"

VELLINGE/HÖLLVIKEN. Limousiner repas och får sina lyktor insparkade i Vellinge. I Höllviken har däck punkterats och en ny sportbil fick plåten inslagen i går när den stod parkerad på Falsterbovägen.
Under den senaste tiden har det inträffat en hel del vandalisering på bilar i kommunen. Av döma på typen bilar, är det de lyxigare åken som utsätts.
– Jag har haft min verksamhet i tolv år i Vellinge och har aldrig haft några problem tidigare med vandalisering av mina bilar, säger Christofer Nilsson som driver Imperial limousine i Vellinge.
Men under helgen fick han först en repa på sin ena limousine och efter det fick han en insparkad baklykta på en annan, nyinköpt limousine natten till tisdagen.
– Repan blev ju väldigt lång om man säger som så. Det finns bara en enda lackerare i malmötrakten som kan fixa det. Baklyktan måste jag beställa från USA, berättar Christofer Nilsson.
Båda limousinerna stod parkerade på Åkarpsgatan.
Christofer Nilsson har både polisanmält och gått ut med en belöning på 5000 kronor på sociala medier till den som kan ge tips som leder till gärningsmännen.
– Det är svårt att få fast någon, även om det finns vittnen så vill ingen säga något. Men jag hoppas att det kan leda till att jag i alla fall kan ta ett snack med någon och med eventuella föräldrar om det som har hänt.
Enligt kommunpolis Jörgen Sjåstad stämmer det att det har inträffat ovanligt mycket skadegörelse på bilar den senaste tiden.
- Det är mest i Vellinge. Här har vi ett ungdomsgäng som vi jobbar med just nu tillsammans med kommunen. Skadegörelse är ju oftast förknippat med ungdomar, det är sällan det utförs av vuxna personer.
Under den första helgen i april skadades däck både i Vellinge och Höllviken.
- I Höllviken gjordes det hål i däcken på fältgruppens bil, även bilar i Skanör och Vellinge fick däcken skadade, berättar Jörgen Sjåstad.

Publicerad 12 April 2017 13:16

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag