Flommens golfklubb tar nytt grepp

Öppnar för fler medlemmar

FALSTERBO. Snart byts pinande vind mot ljum bris och golfbanorna lockar igen. Dock betydligt färre och åldrande skara än tidigare. Flommens golfklubb har bestämt sig för att försöka göra något åt saken.
Golfklubbarna på Näset tillhör några av Sveriges äldsta klubbar och Falsterbo GK och Ljunghusens GK är två av väldigt få klubbar i landet som fortfarande har lång kötid för att bli fullvärdig medlem.

Nyligen tog styrelsen för Flommens GK beslut om att öppna upp för nya medlemmar och göra en rejäl satsning för att få fler barn och juniorer och i förlängningen deras föräldrar, att börja spela.
– Våra medlemmar börjar bli äldre liksom i de flesta andra golfklubbar i Sverige och i kommunen. För att fortsätta kunna ha en bra verksamhet måste klubben få in fler aktiva spelare, säger Fredrik Thiis, klubbchef.
Därför nysatsar klubben och har bland annat fått tillbaka Petter och Jessica Bengtsson som ska få snurr på verksamheten.

Petter Bengtsson är klubbens nya huvudtränare och hans fru Jessica kommer att driva den nya golfshopen.
Till hjälp på träningssidan har de ytterligare en tränare, en välkänd profil på Näset, Fredrik Theander.
Paret började sin bana på Näset men har arbetat på golfklubben i Åhus de senaste åren, efter att tävlingskarriären lades på hyllan av Petter Bengtsson.
– Det är framför allt familjer som borde prova på att spela golf tillsammans. Det är ett fantastiskt sätt att umgås på, säger Jessica Bengtsson.
Klubben kommer att erbjuda paketlösningar med träning och den 25 mars är det Grand Opening.
– Då öppnar shoppen och restaurangen och det är fritt fram för alla intresserade att komma ner och se verksamheten. Hela klubben sluter upp, berättar Fredrik Thiis.
Den 20 maj deltar också klubben i Golfens Dag, ett initiativ från Svenska golfförbundet för att locka fler utövare till sporten. Arrangemanget körs som ett öppet hus och hittills har 200 klubbar runt om i Sverige anmält sig.
– Då kommer vi att köra ”double up” tema. Så om man tar med sig en kompis så får denne prova allt gratis. Beställer man något i restaurangen, så får man dubbelt. Och likadant med lektioner till exempel, berättar Petter Bengtsson.
Klubben räknar med att kunna ta in cirka 30 nya medlemmar.


Petter Bengtsson, ny huvudtränare på Flommens GK har också möjlighet att anpassa och renovera klubbor i nystartad verkstad. Foto: åsa meierkord

Petter Bengtsson, ny huvudtränare på Flommens GK har också möjlighet att anpassa och renovera klubbor i nystartad verkstad. Foto: åsa meierkord

I den nya shoppen kommer det att finnas ett större sortiment än tidigare. Klubben planerar också att inreda en del av ovanvåningen med biljardbord och wifi så att ungdomarna kan hänga och umgås där. Foto: åsa meierkord

I den nya shoppen kommer det att finnas ett större sortiment än tidigare. Klubben planerar också att inreda en del av ovanvåningen med biljardbord och wifi så att ungdomarna kan hänga och umgås där. Foto: åsa meierkord

Kötider

Falsterbo golfklubb har för närvarande cirka 500 personer som söker aktivt medlemskap.
Varje år övergår cirka 20 yngre seniorer som till seniorstatus. Ett fåtal nya medlemmar har valts in då. För juniorer är det något lättare att bli medlem.
Ljunghusens golfklubb har också lång kötid och avgångarna bland medlemmarna är liten. Förtur gäller för sökande som bor inom Ljungskogens Strandbads område och äkta makar till aktiva medlemmar och deras hemmaboende minderåriga barn.
Vellinge golfklubb har för närvarande ingen kö och tar in nya medlemmar kontinuerligt.

Publicerad 16 March 2017 07:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag