Djur i bur i fotoutställning

FALSTERBO. 46 sekunder. Det är tiden vi stannar i snitt vid varje djurbur i djurparken. Just nu pågår fotoutställningen ”Zoo World” av Julia Lindemalm på Konsthallen i Falsterbo.
År 2011 började fotografen Julia Lindemalm besöka djurparker och resultatet är en fotografisk betraktelse som är såväl personlig som dokumentär.
Varje år besöker 700 miljoner människor en djurpark. Djuren beskådas som objekt medan den värld de egentligen tillhör krymper och krymper. Ständigt iakttagna försöker de förhålla sig till den konstgjorda värld vi placerat dem i. Genom att arrangera naturen efter våra egna önskningar ökar avståndet till det vi längtar efter – det vilda.
Zoo World innehåller bilder tagna på tio djurparker runt om i Europa, från Berlin till Borås.
I videorummet visas bilder från serien Katt People om relationen till vårt populäraste husdjur.
Utställningen pågår till och med den 14 maj.Julia Lindemalm


Julia Lindemalm är utbildad vid Mittuniversitet och Danmarks journalisthögskola och har utöver fotografi läst kritiska djurstudier vid Lunds universitet. I sitt konstnärskap utforskar hon människans relation till djur och för det tilldelades hon det första Lars Tunbjörk-priset 2016. Nu är hon nominerad till Årets bild 2017, i klassen porträtt, för serien Katt People.

Publicerad 13 March 2017 12:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag