Cecilia Lindblad släpper sin andra bok om Vellingepolisen Monica Blom.

Cecilia Lindblad släpper sin andra bok om Vellingepolisen Monica Blom.

Ny roman om Vellingepolis

Av
Oskar Elfving Söderström

Skanör-Falsterbo. I mars kan läsarna åter igen få bekanta sig med Vellingepolisen Monica Blom. Med sin andra bok vill Cecilia Lindblad ge en annan bild av idyllen.
Cecilia Lindblad är född och uppvuxen i Skanör. Något som avspeglas i hennes författarskap. I hennes debutroman ”Och sedan aldrig mer” fick läsarna stifta bekantskap med polisen Monica Blom som flyttar hem till Skanör och upptäcker att inget är som hon minns det. Ett vemod som hon hämtat från sin egen relation till hemstaden.
– Det är väl så att jag åker ner ibland även om jag inte har någon familj kvar. Man känner igen det mesta men det blir ju som en tidsresa, man tänker att tiden ska ha stått still bara för att man inte varit där själv men så är det ju inte.

Hennes andra bok ”Det havet glömde” är en fristående fortsättning på ”Och sedan aldrig mer”. I den får läsarna fortsätta lära känna Monica Blom.
– Man får fortsätta följa samma personer. Även om intrigen avslutades i förra boken finns det saker i personernas privatliv som utvecklas.
Även den här gången utspelar sig historien i Skanör. Dels för att Cecilia Lindblad kan miljön men också på grund av kontrasterna mellan den fina miljön och den hemska handlingen. 

Samtidigt så ser hon det som en chans att nyansera mediernas bild av Skanör-Falsterbo som hon menar är alldeles för onyanserad.
– Skanör-Falsterbo råkar ha en fin badstrand annars är det en vanlig liten ort där saker som att grannar retar sig på ett bygge blir viktiga.

Publicerad 01 March 2017 06:00