Cirka 2000 personer kom till Skördefesten förra året. Foto: Foteviken

Cirka 2000 personer kom till Skördefesten förra året. Foto: Foteviken

Höllviken laddar för skördefest

HÖLLVIKEN. Årets skördefest i Foteviken bjuder både på pumpaskärning, hantverk, musikunderhållning och om vädret tillåter, helikopterbesök.
Skördefesten går av stapeln den 24 september i år och platsen är som vanligt vid Fotevikens vikingaby.
– Förra året kom det nästan 2000 besökare och det hoppas vi på i år igen, säger Janne Börjeson, vice ordförande i centrumföreningen Höllviken samt projektledare för skördefesten.

På plats finns marknadsstånd med lokala producenter, produkter och handlare. Det finns mat och dryck till försäljning och det anordnas lekar, aktiviteter, ponnyridning, traktorvisning och körning med häst och vagn.
– Det blir inga hoppborgar eller liknande utan lekar från förr som till exempel säcklöpning och äpplet i tunnan, säger Janne Börjeson.

I år har musikunderhållningen utökats och på scenen kommer bland andra Ukuleleband of Sweden, Mikaela Doggart, Taubekören, Nilla Nielsen, Kristian Maga, Simon Andersson och Tove Ask att höras.
Förra året var det tänkt att en helikopter skulle besöka skördefesten, men turen fick tyvärr ställas in på grund av dåligt väder.
– I år har vi iordningställt en landningsplats på området där det brukar stå husbilar och så hoppas vi på att det blir fint väder, säger Janne Börjeson.

Det är fri entré hela dagen både till skördefesten och till Fotevikens museum.
Inne i vikingamiljöerna blir det också aktiviteter med vikingatida hantverk och ”prova på”-aktiviteter som till exempel bågskytte där man får lära sig att kämpa som en viking.
Fackeltåg genom vikingabyn med bål avslutar dagens aktiviteter.
Skördefesten arrangeras av centrumföreningen i Höllviken, Handelsplats Höllviken.

Publicerad 18 September 2016 07:00