VIIS nya ordförande Ola Grahn, är medveten om att föreningens upptagningsområde har ökat med tågförbindelsen mellan Trelleborg och Malmö. Det ställer också nya krav på verksamheten. Foto: Åsa meierkord

VIIS nya ordförande Ola Grahn, är medveten om att föreningens upptagningsområde har ökat med tågförbindelsen mellan Trelleborg och Malmö. Det ställer också nya krav på verksamheten. Foto: Åsa meierkord

”Se sin egen utveckling är nyckeln”

Ola Grahn är ny ordförande i Västra Ingelstad IS

VÄSTRA INGELSTAD. Byn växer och det gör även Västra Ingelstads idrottssällskap. Både när det gäller medlemsantal och utveckling. Ola Grahn är ordföranden som ska se till att föreningen blir rustad för framtiden.

Ola Grahn kommer ursprungligen från Växjö, bodde många år i Stockholm och flyttade till Västra Ingelstad med sin familj 2002.
Sin fotbollsfostran fick han framför allt i Öster. Östers IF
– Jag hade många väldigt bra tränare, som till exempel min pappa och Jörgen Lennartsson som är IFK Göteborgs tränare nu.
Han gick över till Växjö Norra och var en av spelarna som tog upp laget till division tre.
– Nanne Bergstrand (nu tränare för Hammarby, reds. anm) var tränare under den tiden och han är fortfarande en stor förebild för mig. Han hade en passion för fotboll som jag aldrig upplevt igen. Han hade också ett sätt att få med sig hela laget genom ett väldigt fint ledarskap.
Efter värnplikten flyttade Ola Grahn så småningom till Stockholm för att jobba och spela några år i Täby IS , division tre. Han spelade sedan endast på kul några år i Östermalmspojkarna IF, men sedan låg han lågt.
Tills hans söner började spela i Västra Ingelstad. – Det ligger nog i generna, jag kunde inte låta bli, även om jag hade sagt till mig själv att inte bli tränare som min egen pappa var, säger han och skrattar.
Han blev tränare för pojkar 02/03 och engagerade sig efter en tid även i styrelsen.

Under våren blev han vald till ny ordförande i föreningen.
– Jag har upplevt både små och stora klubbar och jag tror att det är viktigt att jobba för att klubblokalerna blir en samlingsplats. Att sätta idrotten i fokus och se till att alla utövare utvecklas och att man själv kan se sin egen utveckling, det är nyckeln till en attraktiv och levande klubb.
VIIS har jobbat målmedvetet de senaste åren för att etablera lag i alla åldersklasser. I år har man lyckats på herrsidan.
– Men vi kan ta emot fler. På tjejsidan är de äldsta 10-11 år, men vi fyller på nerifrån där också nu, det ser ljust ut, säger Ola Grahn.
2012 hade föreningen 229 medlemmar. 2015 var medlemmarna 376.
– 2016 kommer vi att bli över 400. Även innebandyn och gymnastiken växer. Det är trångt idag, vi kommer att behöva mer utrymme inom kort.

Publicerad 02 May 2016 07:00