Micke Larsén håller i Allsången vid Falsterbokanalen även i år. I årets kompband finns musikerna Mackan Jacobson på gitarr, Måns Lindblom på bas, Janne Andersson på trummor och Peter Kisch på keyboard.Foto: Åsa meierkord

Micke Larsén håller i Allsången vid Falsterbokanalen även i år. I årets kompband finns musikerna Mackan Jacobson på gitarr, Måns Lindblom på bas, Janne Andersson på trummor och Peter Kisch på keyboard.Foto: Åsa meierkord

Micke vill att alla ska sjunga

HÖLLVIKEN. För andra året i rad är det musikern och Höllvikenprofilen Micke Larsén som håller i trådarna när det är dags för Lions Allsång vid Falsterbokanalen den 16 juli.
Micke Larséns musikintresse började i hans mormors hönshus.
– Jag skulle få betalt för att jag hade gjort rent i hönshuset, men istället för pengar så fick jag en gitarr, det var jag ganska sur över ett bra tag, säger Micke Larsén och skrattar.

Band i Skanör

Till sist började han plonka på gitarren, vilket ledde till att han och några kompisar bildade bandet ”Big Boss Band” i mitten på 1980-talet. De repade på fritidsgården i Skanör och vann också en tävling som Studiefrämjandet anordnade och åkte på turné i Skåne som 16-åringar. Vid det laget hade Micke börjat sjunga och förstod att det var sången som var hans riktiga talang.
Sedan dess har han alltid sysslat med musik och släppte även sin första egna skiva ”Leva” år 2010.

”Bra gäster”

Förra sommaren var det första gången efter upprepade förfrågningar från Lion Club Räng-Höllviken, han som han höll i allsången nere vid kanalen och nu tar han alltså åter på sig rollen som allsångsledare och konferencier.
Vad finns på årets program?
– Det blir riktigt bra gäster. Malmömusikern Peter Kisch, Carolina Söderman, Sabina Johansson och Gospel Glory från Höllviken samt Logdanskapellet från Trelleborg. Sedan kommer vi att sjunga både nya och gamla låtar, till exempel Hasse Anderssons ”Guld och gröna skogar” och Ted Gärestad-låtar liksom ”När en flicka talar skånska”.
Vad är det svåraste med att plocka ihop ett bra program?
– Det är att det ska finnas något för både 3-åringarna och 85-åringarna. Men det är just blandningen av folk som gör evenemanget så roligt.
Allsången börjar klockan 19.

Publicerad 23 June 2015 15:00