Louise Nyberg befinner sig för närvarande i Australien där hon bloggar om sina upplevelser. ”På Magnetic Island fick jag hålla en koala, den var som en liten nallebjörn”, säger hon. Foto: Privat

Louise Nyberg befinner sig för närvarande i Australien där hon bloggar om sina upplevelser. ”På Magnetic Island fick jag hålla en koala, den var som en liten nallebjörn”, säger hon. Foto: Privat

Louise Nyberg bloggar om livet ”down under”

”Australien är ett fantastiskt vackert land”

Av
Tobias Rosengren

VELLINGE/AUSTRALIEN. Louise Nyberg, 19, lämnade höstrusket i Sverige bakom sig och hoppade på ett flyg till Sydney, Australien. Här har hon under sex veckor levt som backpacker och bloggat från sin dator längs resans väg.

Louise Nyberg är en Vellingetjej som gillar reseäventyr, hon har tidigare gjort långväga resor till USA, Kina och Canada men för tillfället befinner hon sig "down under" i Australien.
– Det är den längsta resan jag gjort och helt klart värt det. Jag ska vara i Australien i tre och en halv månad och ska här jobba med att marknadsföra cider åt bryggeriet Åbro, säger Louise Nyberg.

Tips från kompisar
Hon tog studenten i somras och läste på Sundsgymnasiet samhällsprogrammet med inriktning på ekonomi och friidrott.
– Jag var först intresserad av att plugga ett universitetsår i USA men det blev en tripp till Australien i stället efter att kompisar som åkt hit snackat mycket om att det är ett land som erbjuder fantastiska upplevelser, säger Louise Nyberg.

De senaste veckorna har hon i sällskap med pojkvännen Philip Åberg och kompisen Emil Bergström semestrat och varit på resande fot längs Australiens kust, från Sydney i söder till Cairns i norr.
– Vi har backpackat oss fram längs östkusten med bil och båt. Det har varit en riktigt häftig resa, konstaterar Louise Nyberg.
– Några av de bästa upplevelserna har varit Fraser Island som är en enorm sandö där det inte finns några som helst vägar att ta sig runt på, samt en tvådagars båtresa till Whitsundays, som består av ett flertal öar, fortsätter hon.

Skriva av sig
Med sig på äventyret i Australien har Louise Nyberg också sin dator från vilken hon uppdaterar sin blogg i mån av tid och tillgång till Internet.
– Jag började blogga för fyra år sedan och har alltid gillat att skriva. Det är skönt att få skriva av sig och på bloggen kan jag få ut mina tankar och dela med mig av intressanta saker som händer i mitt liv, påpekar hon.

Hemma i Vellinge tränar hon till vardags tresteg i friidrottsklubben IK Finish och trots att det blir en lång vistelse i Australien så kommer träningen att fortgå på ett bra sätt.
– Jag har hittat en lokal klubb att träna med, så den närmsta tiden blir det trestegsträning från Olympic Park i Sydney, säger Louise Nyberg.

Fotnot: Vilka är det som bloggar i Vellinge? I serien "bloggaren" träffar Lokaltidningen ett antal bloggare från kommunen.

Adressen till bloggen är: http://lnyberg.blogg.se/

Louise Nyberg på väg mot Whitsundays öarna.

Louise Nyberg på väg mot Whitsundays öarna.

Publicerad 03 November 2011 10:00